ONA JE NOVA BAJDENOVA SAVETNICA: Anita Dan je u jednom trenutku pomagala i OVOM ČOVEKU! (VIDEO)
Anita Dan u timu Džoa Bajdena, Foto: Screenshot YT/CBS News

ZNATE LI KO JE

ONA JE NOVA BAJDENOVA SAVETNICA: Anita Dan je u jednom trenutku pomagala i OVOM ČOVEKU! (VIDEO)

Anita Dan, koja je ranije bila glavni strateg i direktor komunikacija Bele kuće predsednika Baraka Obame, smatra se jednim od arhitekata Bajdenovog političkog povratka

Objavljeno:

U petak je Bajdenov tranzicioni tim objavio da će se Anita Dan, najviši član njegove kampanje za 2020. godinu, pridružiti Beloj kući kao viši savetnik predsednika.

Anita Dan, koja je ranije bila glavni strateg i direktor komunikacija Bele kuće predsednika Baraka Obame, smatra se jednim od arhitekata Bajdenovog političkog povratka nakon ranog posrtanja u trci za nominaciju demokrata prošle godine.

„Anita Dan donosi decenije iskustva u upravljanju i pobedi u političkim kampanjama i zastupanjima i savetujući lidere naše države na najvišim nivoima vlasti“, rekao je tranzicioni tim izabranog predsednika u izjavi kojom je najavio imenovanje.

Iako tačna priroda njene uloge ostaje nejasna, verovatno će Danova imati široke mogućnosti da pomogne u izradi administrativnih poruka oko unutrašnjih i spoljnopolitičkih pitanja. Dunnova prošlost u politici, radeći za Obamu i bivšeg lidera manjinske manjine u Senatu Toma Dešla, verovatno će biti od koristi za njeno novo mesto u Beloj kući. Međutim, možda je drugo pitanje njeno profesionalno iskustvo u privatnom sektoru.

U oktobru 2017. Danova je tiho počela da savetuje Harvija Vaj o tome kako da sprovede kontrolu štete nakon što je njegovo grabežljivo ponašanje prema mladim holivudskim starletama, poput Ešli Džad i Ruz Mekgovan, počelo da postaje javno. Danova je svoje usluge pružala pro bono na zahtev zajedničkog prijatelja, koji je bio dobro povezan i u industriji zabave i u liberalnim političkim krugovima.

Nakon što je puna razmera Vajnstajnovih zločina nad više od 80 različitih žena izašla na videlo, Danova je prekinula veze sa filmskim mogulom. Ona se, međutim, nikada nije u potpunosti pozabavila kontekstom svog rada sa Vajn.

Bez obzira na to, čini se da Danov odnos sa Vajnstinom nije imao uticaja na njen položaj sa izabranim predsednikom.

Na dan kada je Bajden pokrenuo svoju predsedničku kandidaturu u aprilu 2020. godine, Danova je najavljen kao jedno od preliminarnih angažovanja u njegovoj kampanji. Od tada je Danova igrala vodeću ulogu u pomaganju u povratku medijskog izveštavanja o Bajdenovim čestim gafovima. Najupečatljivije u junu 2019. godine, Danova se pojavio kao jedan od najžešćih branitelja izabranog predsednika kada je pohvalio „uljudnost“ dvojice segregacionih demokrata sa kojima je sarađivao da se suprotstave protivnicima.

Danova je takođe ukorila neke levičare u martu 2020. godine nakon što se ispostavilo da je #MeToo zagovaračka grupa koja je povezana sa jednim od njenih poslovnih partnera odbila da objavi optužbe za seksualno uznemiravanje iznete protiv Bajdena.

Tranzicijski tim izabranog predsednika nije odgovorio na zahteve za komentarom ove priče.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.