NEMA VIŠE MAMA I TATA: Nensi Pelosi najavila OGROMNE PROMENE, koristiće se JEZIK KOJI ISKLJUČUJE ROD!
Nensi Pelosi, Foto: Printscreen/Youtube

DEMOKRATSKA PRAVILA

NEMA VIŠE MAMA I TATA: Nensi Pelosi najavila OGROMNE PROMENE, koristiće se JEZIK KOJI ISKLJUČUJE ROD!

Termini koji se trebaju ukloniti iz Kodeksa službenog ponašanja Doma

Objavljeno:

Lideri Predstavničkog doma najavili su u petak paket pravila za 117. kongres koji uključuje predlog da se koristi „jezik koji isključuje rod“ i eliminišu rodno zasnovani izrazi kao što su „otac, majka, sin, ćerka“ i drugi.

Predsedavajuća Nensi Pelosi i predsedavajući Odbora za pravila Džejms Mek Govern najavili su u petak da paket pravila uključuje promene koje će „poštovati sve rodne identitete promenom zamenica i porodičnih odnosa u kućnom redu kako bi bile rodno neutralne, piše The Epoch Times.

U posebnom saopštenju Mek Govern-a stoji da će paket demokratskih pravila učiniti promene (zamenica) i porodičnih odnosa u kućnim pravilima rodno neutralnim ili uklanja, prema potrebi, pozivanje na pol kako bi se osiguralo da uključujemo sve članove, Delegati, stalni komesari i njihove porodice - uključujući one koji nisu binarni.

Termini koji se trebaju ukloniti iz Kodeksa službenog ponašanja Doma, kako je navedeno u predloženim pravilima, uključuju „oca, majku, sina, ćerku, brata, sestru, ujaka, tetka, prvi rođak, nećak, nećakinja, suprug, supruga, tast, svekrva, zet, snaja, dever, snaja, očuh, maćeha, posinak, pokćerka, zet, polusestra, polubrat, polusestra, unuk, unuka.

Takvi izrazi bi bili zamenjeni sa „roditelj, dete, brat ili sestra, brat ili sestra roditelja, prvi rođak, dete brata i sestre, supružnik, svekrva, svekar, rođeni brat, očuh, očuh, pastorak, polu- brat ili sestra i unuče.

Pelosi i Mek Govern rekli su da sveukupni paket „uključuje opsežne etičke reforme, povećava odgovornost za američki narod i čini ovaj Predstavnički dom najobuhvatnijim u istoriji“.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.