NEREDI U BRISELU: ZAPALJENA policijska stanica i vozila, izbili veliki neredi zbog 1 BITNOG DOGAĐAJA!
Brisel zapaljen, Foto: printsc

VELIKI NEREDI

NEREDI U BRISELU: ZAPALJENA policijska stanica i vozila, izbili veliki neredi zbog 1 BITNOG DOGAĐAJA!

Stotine građana okupilo se pred policijskom stanicom, u blizini železničke stanice u severnom delu Brisela, na protestima zbog smrti mladića (23) afričkog porekla po imenu Ibrahima Barije

Objavljeno:

Demonstranti u Briselu, glavnom gradu Belgije, zapalili su ulaz policijske stanice i policijsko vozilo tokom protesta zbog smrti tinejdžera afričkog porekla koji je preminuo nakon što ga je privela policija.

Stotine građana okupilo se pred policijskom stanicom, u blizini železničke stanice u severnom delu Brisela, na protestima zbog smrti mladića (23) afričkog porekla po imenu Ibrahima Barije, javila je agencija Anadolija.

Tokom protesta mogle su se čuti parole "Život crnaca je važan", "Pravda za Ibrahimu", "Policajci ubice", a demonstranti su potom počeli da bacaju kamenje na policijsku stanicu, na što su pripadnici snaga sigurnosti odgovorili korištenjem vodenog topa.

Demonstranti su nešto kasnije zapalili ulaz policijske stanice i policijski automobil, dodaje se u tekstu Anadolije.

Tokom nereda razbijena su stakla na brojnim policijskim automobilima, a demonstranti su oštetili bankomate i radnje u obližnjim ulicama.

Demonstranti su kamenjem pogodili i vozilo belgijskog kralja Filipa, koje je slučajno prolazio regijom u kojoj su protesti trajali, a zasad nije poznato da li je u tom trenutku u vozilu bio kralj.

Nekoliko demonstranata je povređeno i prebačeno u bolnicu, a više demonstranata je privedeno.

Policija je privela Ibrahimu Barijea s obrazloženjem da se nije pridržavao mera preduzetih u okviru borbe protiv korona virusa.

Barije je mobilnim telefonom snimio video policije, a zatim pobegao.

Potom je uhapšen i odveden u policijsku stanicu, sat vremena kasnije izgubio je svest, a umro u bolnici u koju je prebačen, pa je tužilaštvo pokrenulo istragu o smrti mladića.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.