KONGRES ŠOKIRAN, OTKRIVENA NAMERA JEDNOG OD NASILNIKA: U prenosu uživo je hteo da UBIJE nju!
Tramp, Foto: printscreen

haos u americi

KONGRES ŠOKIRAN, OTKRIVENA NAMERA JEDNOG OD NASILNIKA: U prenosu uživo je hteo da UBIJE nju!

Dokument otkrio nameru jednog od demostranata da ubije predsednicu Kongresa metkom u glavu u TV prenosu uživo

Objavljeno:

Dokument koji se odnosi na savezne istrage vezano za napad na američki Kongres otkrio je nameru jednog od demonstranata da ubije predsednicu Kongresa Nancy Pelosi metkom u glavu u TV prenosu uživo.

“Prošetaću ulicama Washingtona i vikati ‘Bog je najveći'”, rekao je optuženi Cleveland Grover Meredith, prema podacima iz istrage do kojih je došao dopisnik New York Timesa Seamus Hughes.

Prema dokumentu koji se odnosi na istragu, Meredith je odseo u hotelu u Washingtonu, a u njegovoj prikolici su pronađeni pištolj Glock kalibra devet milimetara, puška Tavor X95 i municija.

U dokumentu se dodaje da je prilikom istrage utvrđeno da optuženi Meredith nema dozvolu za nošenje vatrenog oružja.

‘Unutrašnji terorizam’

Prema saopšenju američkog Ministarstva pravosuđa, optuženo je 13 osoba zbog nedavnog napada na Kongres, uključujući Mereditha, koji se tereti za pretnje smrću upućene Nency Pelosi, bez otkrivanja bilo kakvih drugih detalja.

Korisnici društvene mreže Twitter izrazili su protivljenje tim događajima u reakcijama na objavu dokumenta, a neki su to videli kao pokušaj ubistva i unutrašnji terorizam, pa su zahtevali suđenje.

U nekim tvitovima su iznesene osude zbog podrške koju su pojedini pružali odlazećem predsedniku Donaldu Trampu do sada, s pozivima potpredsedniku Mikeu Penceu da odmah interveniše kako bi se Trump uklonio sa dužnosti i kako bi se i on izveo pred sud.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/aljazeera)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.