TUGA ZA POGINULIMA, OVO JE POSLEDNJA PORUKA MAJKE S DECOM PRE NEGO ŠTO SE AVION SRUŠIO: Sada idemo kući
Majka sa decom pre pada aviona, Foto: printscreen

najveća tragedija danas

TUGA ZA POGINULIMA, OVO JE POSLEDNJA PORUKA MAJKE S DECOM PRE NEGO ŠTO SE AVION SRUŠIO: Sada idemo kući

U avionu je bilo 50 putnika - 43 odraslih i sedmoro dece, a spasioci su pronašli ljudske ostatke i delove letelice

Objavljeno:

Indonežanske spasilačke ekipe nastavljaju potragu za 62 putnika i članova posade iz Boinga 737-500 kompanije Srividžaja, koji se srušio u Javansko more nedugo nakon poletanja sa aerodroma u Džakarti.

Boing 737-500 išao je iz Džakarte za grad Pontianak kada je izgubio kontakt u 14:40 sati po lokalnom vremenu. Boing B737-500 izgubio se na visini skoro 3.000 metara u manje od 60 sekundi. Lokalni stanovnici su kazali kako su čuli dve eksplozije.

U avionu je bilo 50 putnika - 43 odraslih i sedmoro dece i 12 članova posade, saopštilo je ministarstvo saobraćaja.

Među žrtvama su trudna majka, petočlana porodica, otac koji je bio na službenom putu. Brat trudne majke, Irfansyah Riyanto, ispričao je kako je porodica nameravala ići drugim avionom, ali su promenili plan u zadnji čas. Njegova sestra i njezino dvoje djece vraćali su se s odmora, piše Daily Mail.

Na društvenim mrežama pojavile su se potresne poslednje poruke putnika aviona koji se jučer srušio kod Džakarte samo nekoliko minuta nakon poletanja.

Boeing B737-500 izgubio se na visini skoro 3.000 metara u manje od 60 sekundi. Lokalni stanovnici su kazali kako su čuli dve eksplozije.

Soerjanto Tjahjanto, voditelj indonezijske Agencije za sigurnost prometa, rekao je da su vlasti u moru pronašle dve crne kutije i da ronioci sada pokušavaju doći do njih, piše Dailymail.

Slikala se sa svojom decom:

Ratih Windania objavila je selfi sa svoje troje dece nakon što su ušli u avion.

– Zbogom, porodico. Sada idemo kući – napisala je.

– Ja sam ih odvezao do aerodroma, pomogao oko prtljage i prijave. Još uvek ne mogu verovati da se tako nešto dogodilo – kazao je Irfansyah.

Brat kopilota Diega Mamahita je policiji predao uzorak krvi kako bi pomogao pri identifikaciji.

– Verujem da je moj mlađi brat preživeo, ovo je samo formalnost. Diego je dobar čovek, još uvek verujemo da je preživio – kazao je Chris Mamahit.

Diego je na svom LinkedIn profilu napisao: “Stvarno volim leteti.”

Nazvala me putem WhatsAppa, smejala se:

Panca Widiya Nursanti, nastavnica u srednjoj školi u Pontianaku, vraćala se nakon odmora u svom rodnom gradu Tegalu. Njen suprug Rafiq Yusuf Al Idrus je ispričao kako je izgledao zadnji razgovor s njom.

– Šalio sam se i rekao da ćemo nešto pojesti zajedno kada se vrati u Pontianak. Nazvala me putem WhatsAppa, smejala se. Već se ukrcala u avion i rekla je da vremenski uveti nisu baš dobri. Rekao sam joj da se moli – kazao je Yusuf Al Idrus.

Spasilačke ekipe su u moru pronašle delove tela i komade aviona, piše Index hr.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.