ŠVARCENEGER OŠTRO NAPAO TRAMPOVCE! Ono što su uradili je nalik na KRISTALNU NOĆ!
Arnold bez dlake na jeziku, Foto: Twitter printscreen

PROGOVORIO

ŠVARCENEGER OŠTRO NAPAO TRAMPOVCE! Ono što su uradili je nalik na KRISTALNU NOĆ!

Švarceneger je rekao da je njegov otac često dolazio kući pijan i tukao ga, kao i ostale članove porodice, što nije bilo neobično u to vreme, jer je prvi komšija do njih radio istu stvar svojoj porodici

Objavljeno: 08:36h

Bivši republikanski guverner Kalifornije, holivudski glumac Arnold Švaceneger, uporedio je nedavni upad demonstranata u Kongres sa nacističkim napadima na Jeverje tokom Drugog svetskog rata, a usput je predsednika Donalda Trampa nazvao "najgorim predsednikom ikada do sada".

Švarceneger, rođen u Austriji, koja je bila deo Trećeg rajha, rekao je da se prisetio svog detinjstva, pošto je rođen dve godine nakon završetka Drugog svetskog rata.

"Odrastajući, bio sam okružen slomljenim muškarcima, koji su u alkoholu pokušavali da se oslobode krivice za najzločinačkiji režim u istoriji. Nisu svi bili antisemisti ili nacisti", rekao je Švarceneger, a preneo Los Anđeles tajms.

Švarceneger je rekao da je njegov otac često dolazio kući pijan i tukao ga, kao i ostale članove porodice, što nije bilo neobično u to vreme, jer je prvi komšija do njih radio istu stvar svojoj porodici.

"Oni (bivši vojnici) su trpeli fizičke bolove zbog šrapnela u telu i emotivni bol zbog onoga što su videli ili uradili. Sve je počelo lažima, lažima i netolerancijom. Slično, Tramp je lažima napunuo glave svojim pristalicama, govoreći im da su izbori pokradeni i da bi ih trebalo poništiti", kazao je Švarceneger.

On je uporedio upad u Kongres sa ozloglašenom Kristalnom noći.

"Prošla nedelja je bila američka Kristalna noć, odnosno, da kažem Kristalni dan. Oni koji misle da će da sruše američki Ustav, grdno se varaju - nikada neće pobediti", poručio je Švarceneger.

Kristalna noć iz novembra 1938. godine označava pogrom koji je bio usmeren protiv jevrejskih građana širom nacističke Nemačke i mnogi je smatraju početkom holokausta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.