MAJKA DVOJE DECE JE POSLALA PORUKU PRE NEGO ŠTO SE AVION SRUŠIO: U njoj je bilo samo par reči... TUGA BOŽJA
Majka i deca, Foto: Printscreen Instagram

jezivo

MAJKA DVOJE DECE JE POSLALA PORUKU PRE NEGO ŠTO SE AVION SRUŠIO: U njoj je bilo samo par reči... TUGA BOŽJA

Otkrivene su poslednje poruke i postovi ona društvenim mrežama koje su poginuli delili neposredno pre pada aviona.

Objavljeno:

Otkrivene su srceparajuće poslednje poruke putnika indonežanskog aviona koji se s 62 osobe srušio u more, nakon što su spasioci pronašli dve crne kutije

Let 182 kompanije 'Srividžaja er" srušio se samo nekoliko minuta posle poletanja sa aerodroma u Džakarti i pao u Javansko more.

Pao je samo 4 minuta nakon poletanja, a lokarni ribari koji su videli kako pada u more tvrde da su čuli dve eksplozije.

Soerjanto Tjahjanto, šef indonežanske agencije za bezbednost transporta, rekao je da su vlasti pronašle dve crne kutije u moru i ronioci pokušavaju da ih izvuku, zajedno sa delovima tela i olupinama aviona.

Otkrivene su poslednje poruke i postovi ona društvenim mrežama koje su poginuli delili neposredno pre pada aviona.

Ratih Vindania objavila selfi s dvoje nasmejane dece u trenutku kada su se ukrcali u avion i napisala "Ćao, ćao porodico! Sada idemo kući!"

Poruka je poslata neposredno pre ulaska u avion iz indonežanske prestonice.

'Molite se za nas', objavio je na Instagramu njen brat Irfansiah Rianto uz fotografiju.

Porodica
Porodicafoto: Printscreen Instagram

Kako je rekao njegova sestra je trebalo da ide drugim letom, ali su odluku promenili u poslednjem trenutku. Kao i desetine drugih očajnih rođaka, Irfansiah je u subotu kasno doputovao na aerodrom Soekarno Hatta u Džakarti. U nedelju se još uvek nadao dobrim vestima o svojoj sestri i još četvoro članova porodice koji su bili na letu, uključujući i roditelje. - Osećamo se nemoćno, možemo samo da čekamo i nadamo se da ćemo uskoro dobiti bilo kakve informacije - rekao je Irfansiah novinarima i dodao:

Ja sam ih dovezao do aerodroma, pomogo oko prijava i prtljaga ... Još uvek ne mogu da verujem i da se to dogodilo prebrzo.

Neke od očajnih rođaka putnika sa leta indonežanske aviokompanije vest o užasnoj nesreći zatekla je u Pontianaku, udaljenom oko 740 kilometara od prestonice Džakarte, gde je trebalo da avion sleti. Iaman Zai, otac troje dece koja su se sa majkom nalazila u avionu, rekao je agenciji Rojters da ih je čekao na aerodromu u Pontianaku, kada je čuo vest o nesreći. „Nikada ih više neću videti “, rekao je on podižući fotografiju svoje najstarije ćerke.

Istraga o padu

Očekuje se da će indonežanska agencija za bezbednost KNKT pokrenuti trenutnu istragu o ovoj nesreći, a Američka uprava za bezbednost saobraćaja (NHTSA) automatski će biti deo nje, pošto je avion projektovan i izrađen u SAD, navodi Rojters. Osnovana 2003. godine, indonežanska aviokompanija "Srividžaja er" sa sedištem u Džakarti leti uglavnom unutar Indonezije, a njen putnički "'boing 737" sa više od 60 ljudi, koji je iz glavnog grada leteo za Pontianaku, srušio se danas, pošto je nestao ubrzo po poletanju iz Džakarte. Indonežanska mornarica utvrdila je koordinate mesta pada aviona i brodovi su upućeni na tu lokaciju, rekao je danas mornarički zvaničnik Abdul Rasid. - Koordinate su pronađene i prosleđene su svim brodovima na tom području - rekao je on novinarima.

(Espreso.co.rs/Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.