LEKARI SU HEROJI, ALI I MEĐU NJIMA IMA OLOŠA: Vakcinisao CELU PORODICU PREKO REDA
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ DIEGO AZUBEL

MEKSIKO

LEKARI SU HEROJI, ALI I MEĐU NJIMA IMA OLOŠA: Vakcinisao CELU PORODICU PREKO REDA

Stručnjaci su izrazili zabrinutost da bi krađa, korupcija ili falisifikovanje moglo da utiče na vakcinacioni program u Meksiku

Objavljeno:

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da je jedan doktor iskoristio svoj uticaj da progura članove porodice da među prvima prime vakcinu protiv korona virusa, iako su prvi na listi zdravstveni radnici.

Lopez Obrador je rekao da je nazvao uticaj doktora da dođe do vakcina "nemoralnim", preneo je Gardijan.

On nije precizirao koje mere bi mogle da se preduzmu protiv ljudi koji su umešani i koji još nisu identifikovani, ali je rekao da je slučaj pod istragom i da će biti kazni.

Stručnjaci su izrazili zabrinutost da bi krađa, korupcija ili falisifikovanje moglo da utiče na vakcinacioni program u Meksiku.

Dosad je Meksiko dobio oko 50.000 doza Fajzerove vakcine, što nije ni izbliza dovoljno da pokrije 1,4 miliona zdravstvenih radnika, mada se očekuje priliv stotina hiljada vakcina narednih nedelja.

"Porodica koja nije bila na listi za vakcinisanje došla je na vakcinacioni punkt i primila Fajzerovu vakcinu", rekao je Lopez Obrador, dodavši da su u pitanju doktor, njegova supruga i jedna ili dve ćerke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.