DRITAN UPUTIO VAŽNU PORUKU SRBIJI: Jasno je rekao ŠTA OČEKUJE
Dritan Abazović, Foto: Printscreen

ABAZOVIĆ

DRITAN UPUTIO VAŽNU PORUKU SRBIJI: Jasno je rekao ŠTA OČEKUJE

Smatra da je primereno da Srbija sprovede Marovićevo izručenje "u duhu partnerstva u i dobrih odnosa"

Objavljeno: 08:08h

Potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović izjavio je da bi izručenje bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića osuđenog u Crnoj Gori za krivična dela bio veliki korak za poboljšanje odnosa Beograda i Podgorice.

Abazović je za televiziju N1 naveo da je Crna Gora podnela novi zahtev za izručenje Marovića, predsednika nekadašnje Državne zajednice Srbija i Crna Gora, dodajući da je on "optužen za najteža krivična dela" i da je "mnogo štete naneo budžetu i građanima Crne Gore".

"Izručenje Marovića smo tražili i verujemo da treba da okrenemo novi list u odnosima sa Srbijom, koja nam je u svakom smislu najbliža i istorijski i tradicionalno i porodično, ali svakako i sa ostalim zemljama regiona. Mi smo nova Vlada i ne možemo da nosimo kao teret negativnosti prethodne. Želimo da krenemo od nule u međuvladinim odnosima", kazao je Abazović, prenose Vijesti.

Smatra da je primereno da Srbija sprovede Marovićevo izručenje "u duhu partnerstva u i dobrih odnosa".

Abazović, koji je lider Građanskog pokreta URA, naveo je da smatra da ne stoji zamerka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi boljim odnosima dve zemlje odlučujuće doprinelo povlačenje odluke Crne Gore o proterivanju ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića, jer tu odluku nije donela Vlada čiji je on potpredsednik, nego prethodna.

"Što se tiče Božovića, ova Vlada ga nije proglasila nepoželjnom osobom, to se desilo pre nego što je ona izabrana, doduše neđelju dana pre, ali zaista ne razumem kako nama neko želi da svali krivicu za odluke donete u periodu kad nismo bili na ovim funkcijama", naveo je Abazović.

Dodao je da će Crna Gora imenovati drugog ambasadora u Srbiji, jer tako želi da pošalje poruku da je nastupila nova era u odnosima dve zemlje.

"Naša ruka je pružena i zvaničnici Srbije su više nego dobrodošli u Crnu Goru, kao što ćemo i mi, nadam se, imati priliku da budemo gosti kod njih u Beogradu", rekao je Abazović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.