ZALETELA SE TURSKA VOJSKA: Krenuli su pravo na Nagorno-Karabah!
Turski vojnici krenuli, Foto: Youtube printscreen

MISIJA

ZALETELA SE TURSKA VOJSKA: Krenuli su pravo na Nagorno-Karabah!

Kako je rekao ministar odbrane zemlje Hulusi Akara "u Zajedničkom centru za nadzor Karabaha radiće jedan general i još 35 oficira Oružanih snaga Turske"

Objavljeno:

Pripadnici turske vojske krenuli su u Azerbejdžan na rad u zajedničkom centru za nadzor Karabaha, javila je agencija Anadolija, pozivajući se na izjavu Ministarstva odbrane Turske.

"Turski vojnici angažovani u Zajedničkom centru za nadzor Nagorno-Karabaha otputovali su u Azerbejdžan", navodi se u izjavi Ministarstva.

Kako je rekao ministar odbrane zemlje Hulusi Akara "u Zajedničkom centru za nadzor Karabaha radiće jedan general i još 35 oficira Oružanih snaga Turske".

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

Kasnije su se Rusija i Turska dogovorile o formiranju centra koji bi nadgledao prekid vatre u Nagorno-Karabahu.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.