NOVI HAOS U NAGORNO-KARABAHU: Hitno se oglasila Vlada ovog regiona!
Izveštaj odbačen kao "propagandna provokacija", Foto: EPA/ AZERBAIJAN ARMENIA NAGORNO KARABAKH CONFLICT

preduzeće se "odlučne mere"

NOVI HAOS U NAGORNO-KARABAHU: Hitno se oglasila Vlada ovog regiona!

Ministarstvo je najavilo da će preduzeti "odlučne mere" ako se ponove slični napadi

Objavljeno:

Vlasti separatističke regije Nagorno Karabah negirale su informaciju zvaničnog Bakua da je jedan azerbejdžanski vojnik ubijen i jedan ranjen u zasedi lokalnih jermenskih snaga, prenosi Radio Slobodna Evropa na engleskom jeziku.Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je u ponedeljak da je šest pripadnika "ilegalne oružane jermenske grupe" napalo u nedelju azerbejdžansku jedinicu u selu Agdam u oblasti Kojavend, dodajući da su svi napadači ubijeni.

Ministarstvo je najavilo da će preduzeti "odlučne mere" ako se ponove slični napadi.

Jermenske oružane snage u Nagorno-Karabahu odbacile su izveštaj kao "propagandnu provokaciju," rekavši da "striktno poštuju" sporazum o primirju od prošlog meseca kojim su okončani šestonedeljni sukobi u toj oblasti.

I Ministarstvo odbrane Jermenije je prethodno negiralo medijske napise o borbama na jugu Nagorno Karabaha.

Prema mirovnom sporazumu od 10. novembra, koji je postignut uz posredovanje Rusije, deo Nagorno Karabaha, uključujući Kojavend, kao i susednih sedam distrikta oko te regije, vraćeni su Azerbejdžanu nakon skoro 30 godina kontrole Jermena.

Dvanaestog decembra zabeleženi su novi sukobi na jugu Nagorno-Karabaha, a Jermenija i Azerbejdžan su se međusobno optuživali za kršenje prekida vatre.

Nagorno-Karabah je međunarodno priznat kao deo Azerbejdžana, ali etnički Jermeni koji čine većinu stanovništva regiona odbacuju njegovu vlast.Azerbejdžanske trupe i civili potisnuti iz ovog regiona i sedam susednih okruga u ratu koji je završen primirjem 1994.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.