U ITALIJI POČINJE MASOVNA VAKCINACIJA: Prvi su na redu STARAČKI DOMOVI
Vakcinacija, Foto: Profimedia

počelo je

U ITALIJI POČINJE MASOVNA VAKCINACIJA: Prvi su na redu STARAČKI DOMOVI

Prema saopštenju ministarstva za zdravlje, sedmično će u Italiji biti podeljeno oko pola miliona doza vakcina

Objavljeno:

Od danas u Italiji počinje masovno vakcinisanje protiv kovida19 i to je glavna tema svih italijanskih medija.

Prema saopštenju ministarstva za zdravlje, sedmično će u Italiji biti podeljeno oko pola miliona doza vakcina, a do marta naredne godine prema tvrdnjama samog ministra Roberta Speranze 13 od ukupno 60 miliona Italijana će biti vakcinisano.

Prema najavi Ministarstva za zdravlje, prvo će se vakcinisati oni koji su najviše ugroženi, odnosno stanari starčkih domova, medicinsko osoblje, pripadnici snaga reda i vojske. Vakcinacija je besplatna i dobrovoljna.

Zanimljivio je da je poznati mikrobiolog profesor Andrea Krisanti, poznat po svom uspešnom modelu kampanje protiv širenja kovida19, koji je do pre mesec dana tvrdio da se neće vakcinisati jer nema dovoljno podataka o valjanosti vakcine, izjavio da je spreman i sam da se vakciniše Fajzerovom vakcinom.

Mišljenje je promenio, rekao je u intervjuu za list "Koriere dela Seara", nakon što je proučio podatke o vakcini "Fajzer" koje je objavila američka agencija za kontrolu i odobravanje upotrebe lekova.

Prvog dana simboličnog početka zaštite od zaraze, među volonterima koji su želeli da posluže kao primer da je vakcinacija poželjna, je i predsednik južne regije Kampanja, Vićenco De Luka.

Zbog toga ga je lider stranke desnog centra "Frateli d'Italija", Đorđa Meloni napala da je "koristeći se svojim položajem De Luka pretekao osobe koje su na listi priorioteta za vakcinaciju".

Indirektna kritika je stigla i od ministra za regionalna pitanja Frančesko Boča koji je rekao da "će čekati svoj red na vakcinisanje, kao i predsednik Republike Serđo Matarela i ostali predstavnici javnih institucija".

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.