IRAN SE SPREMA ZA RAT SA AMERIKOM? Rakete i dronovi prebačeni u Irak, očekuje se Bajdenov napad!
Avion, ilustracija, Foto: EPA-EFE/MAZEN MAHDI

tenzije

IRAN SE SPREMA ZA RAT SA AMERIKOM? Rakete i dronovi prebačeni u Irak, očekuje se Bajdenov napad!

Kako navode izvori lista, rakete „Araš“ koje su prebačene u Irak pripadaju kopnenim snagama Korpusa i predstavljaju precizne projektile malog dometa

Objavljeno: 12:59h

Korpus čuvara islamske revolucije prebacio je u Irak rakete malog dometa i dronove, piše kuvajtski list „Kabas“, pozivajući se na iranske izvore.

Kako navode izvori lista, rakete „Araš“ koje su prebačene u Irak pripadaju kopnenim snagama Korpusa i predstavljaju precizne projektile malog dometa.

Što se tiče dronova, izvori navode da su oni bili proizvedeni u Iranu i da su sada uskladišteni u posebno čuvanim objektima u južnim provincija Iraka.

Prema podacima lista, rakete su bile raspoređene na objektima i u kampovima koji pripadaju iračkim oružanim formacijama, bliskim Iranu.

Izvori su naglasili da Korpus može u toku nekoliko nedelja da izvede napad raketama i dronovima po ciljevima, ne samo na teritoriji Iraka, već i u nekoliko drugih država regiona. Izvori tvrde da do ovih napada može doći nakon odlaska američkog predsednika Donalda Trampa i dolaska na njegovo mesto Džoa Bajdena.

Osim toga, izvori naglašavaju da su tokom nedavne posete Iraku komandanta specijalne jedinice „Kuds“, koja se nalazi pod kontrolom Čuvara islamske revolucije, Ismaila Kanije razmatrane mere odmazde za ubistvo iranskog nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizadea, za šta iranske vlasti optužuju Izrael.

(Espreso.co.rs/novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.