NOVI SOJ VIRUSA STVARA PITANJA: Da li vakcina štiti i od OVOGA?
Korona vesti, Foto: EPA-EFE/RDIF HANDOUT

korona vesti

NOVI SOJ VIRUSA STVARA PITANJA: Da li vakcina štiti i od OVOGA?

Najnovija mutacija korona virusa u Engleskoj je "beznačajna i ne utiče na efikasnost vakcine", rekla je danas Melita Vujinović, predstavnik Svetske zdravstvene organizacije u Rusiji

Objavljeno:

Najnovija mutacija koronavirusa u Engleskoj je "beznačajna i ne utiče na efikasnost vakcine", rekla je danas Melita Vujinović, predstavnik Svetske zdravstvene organizacije u Rusiji.

- Do danas, mutacije kovida-19 su uglavnom bile beznačajne i dosadašnje promene ne utiču na dijagnostičke alatke, medicinsku pripremu i vakcine koje su se razvile - rekla je ona.

Prema njenom mišljenju, SZO preporučuje da se nastavi po starom, a to je praćenje kontakata, držanje socijalne distance, pranje ruku i nošenje maski.

- SZO preporučuje svim zemljama da sekvenciraju kovid-19 i razmenjuju informacije, kao što je otkrivanje mutacije koja može da izazove zabrinutost - rekla je ona.

Ministar Velike Britanije Met Henkok je 14. decembra rekao da su britanski naučnici otkrili novi, zarazniji soj kovida-19, zbog kojeg ima više zaraženih na jugoistoku Engleske, a pet dana kasnije, premijer Boris Džonson je rekao da bi novi tip kovida mogao da bude 70 odsto zarazniji nego prethodni tipovi.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.