U ŠTA TI GLEDAŠ, DRUŽE? Čovek došao da kupi telefon i nasamario prodavca za sve pare!
Neviđeno, Foto: Printscreen

NEVIĐENA PREVARA

U ŠTA TI GLEDAŠ, DRUŽE? Čovek došao da kupi telefon i nasamario prodavca za sve pare!

Zaista bizarno!

Objavljeno:

Videli smo u poslednjih mesec dana teške prevare, pogotovo one koje se tiču tehnologije.

Najviše su prednjačile prevare sa PlayStation 5 konzolama, a uglavnom su kupci ti koji su ostajali praznih šaka.

Uglavnom su to dobro promišljeni trikovi ili prevare, ali ipak postoje i one koje vas zbune do te mere da se upitate kako su to uopšte izveli. Jedna od takvih prevara se dogodila u Indoneziji, gde je jedan čovek prodavao korišćeni telefon.

U pitanju je zaista komična prevara pošto je kupac prilikom primopredaje uvalio lažan novac. Ne samo da je bio lažan novac, već je bio nacrtan novac sa sve crvenim markerom! Tamošnji portali su ovu vest preneli 18. decembra, a žrtva ove prevare, čije ime je uskraćeno medijima, je kasno shvatio da je prevaren.

On je policiji prepričao kako je planirao da proda telefon potpunom anonimusu koga je upoznao preko interneta, te su razmenili brojeve telefona nakon što su se dogovorili da se sastanu uživo. Iako je prodavcu cela scena bila sumnjičava, pošto je dogovor bio da se u ponoć nađu, on je odlučio da ipak veruje kupcu, što se potom ispostavilo kao greška.

Užurbano su razmenili to što su doneli, a ovaj nije ni pogledao šta mu je ovaj „uvalio“. Inače, on je prodavao taj telefon za 63 dolara, nešto više od pedeset evra. Jednom kada je kupac odjurio sa biciklom, prodavac je malo bolje pogledao „novac“, da bi tada uočio da je u pitanju papir na kom su nacrtane crvene čikice, a koje izgledaju kao da je dete nacrtalo iste.

Kupac je odjurio, bacio svoj broj i prikrio tragove. Pogledajte kako su izgledale te novčanice na ovoj Instagram objavi.

Pravi novac, odnosno 100.000 rupija, što dođe oko 700 dinara, izgledaju ovako!

(Espreso/ Mashable)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.