ZBOG MISICE ŽANDARMERIJA NA NOGAMA: Našla se usred GROZOMORNOG skandala!
Misica, Foto: Printscreen/Youtube

skandal

ZBOG MISICE ŽANDARMERIJA NA NOGAMA: Našla se usred GROZOMORNOG skandala!

Antisemitske poruke osudio je veliki broj francuskih političara, a ministar unutrašnjih poslova Francuske je naredio istragu

Objavljeno:

Prva pratilja na takmičenju za Mis Francuske suočila se sa nizom antisemitskih poruka na društvenim mrežama nakon što je sudiji na takmičenju otkrila svoje poreklo.

Ejpril Benajun (21) je na takmičenju predstavljala francusku regiju Provansu. Ona je u subotu tokom finala u intervjuu otkrila da joj je majka "srpsko-hrvatskih korena", a otac "izraelsko-italijanskog porekla", nakon čega je postala predmet pogrdnih objava na društvenim mrežama, prenosi Jerusalem Post.

Brojne poruke, uključujući i jednu objavu na Tviteru u kojoj je autor napisao da je "Hitler zaboravio na nju" izazvale su osudu nekih od najvažnijih francuskih političara.

Kako navodi britanski Times, najmanje 40.000 komentara na toj društvenoj mreži odnosilo se prošle subote na misicu i njeno jevrejsko poreklo.

Reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Francuske koji je naredio istragu i podizanje optužnice protiv mrzitelja 21-godišnjakinje.

- Mobilizovao sam policiju i žandarmeriju - poručio je Žerald Darmanen, ministar unutrašnjih poslova dan nakon što je takmičenje u lepoti zasenio ksenofobni, rasistički skandal.

Titulu Mis Francuske ponela je Amandin Petit. Na proglašenju se rasplakala od sreće, a neki tvrde da je Ejpril automatski ostala bez prvog mesta otkrivajući svoje poreklo.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.