NISAM NIŠTA OSETIO: Potpresednik SAD-a i njegova supruga PRVI primili svoju dozu VAKCINE u levu ruku (VIDEO)
Vakcinacija, Foto: printscreen

američka vakcina

NISAM NIŠTA OSETIO: Potpresednik SAD-a i njegova supruga PRVI primili svoju dozu VAKCINE u levu ruku (VIDEO)

Doza Fajzera

Objavljeno:

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Mike Pence primio je Pfizerovu vakcinu protiv koronavirusa uživo u televizijskom programu NBC-ja, nastojeći na ovaj način promovisati sigurnost vakcine i povećati poverenje javnosti u njenu učinkovitost.

Zajedno sa suprugom Karen Pence, potpredsednik SAD-a primio je vakcinu u nacionalnom vojnom medicinskom centru Walter Reed. Lekari su ih pre vakcinacije upitali da li su imali teške alergijske reakcije prilikom primanja ranijih vakcina u životu. Nakon što je ustanovljeno da su supružnici Pence zdravstveno sposobni, primili su svoje doze. "Nisam ništa osetio. Bravo", rekao je Pence nakon što je dobio svoju dozu u levu ruku. Pence je nakon vakcinacije istakao da američki narod može biti siguran da ima dostupnu jednu, a kroz nekoliko sati možda i dvije sigurne i efikasne vakcine protiv COVID-a 19.

Podsjetimo da je američka Uprava za hranu i lekove (FDA) odobrila upotrebu vakcine koju su proizvele kompanije Pfizer i BioNTech, dok je i Modernina vakcina na korak do odobrenja u SAD-u. Ljekari su potpredsedniku SAD-a i njegovoj supruzi rekli da za 21 dan moraju primiti drugu dozu vakcine, a da do tad kući prate svoje zdravstveno stanje. Takođe su dodali kako je moguće da će osjetiti bol na mestu uboda.

(Espreso.co.rs/Klix ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.