PRIMILA VAKCINU I PALA U NESVEST: Ovako su lekari u Tenesiju to objasnili!
Pala u nesvset, Foto: Twitter

ŠOKANTNO

PRIMILA VAKCINU I PALA U NESVEST: Ovako su lekari u Tenesiju to objasnili!

Nakon nekoliko minuta ponovo je stala na noge, objašnjavajući da reakcija za nju nije retka

Objavljeno:

Odmah po primanju vakcine protiv Pfizerovog koronavirusa, medicinska sestra se srušila u bolnici u Tenesiju.

Iako se nekoliko trenutaka kasnije oporavila, nesreća je zadala još jedan udarac inicijativi za javno zdravlje radi unapređenja poverenja u novi ubod. Menadžerka medicinske sestre, među prvima je u četvrtak dobila injekciju u objektu. Ali dok je razgovarala sa medijima nekoliko trenutaka nakon što je primila prvu dozu, prijavila je da oseća vrtoglavicu i iznenada je pala u nesvest.

Nakon nekoliko minuta ponovo je stala na noge, objašnjavajući da reakcija za nju nije retka. Medicinsko osoblje CHI Memorial-a izjavilo je da neželjena reakcija nije povezana sa sastojcima vakcine, koju su zajednički razvili Pfizer i nemačka firma BioNTech, a odobrila je ranije ovog meseca Uprava za hranu i lekove.

„To je reakcija koja se može dogoditi sa bilo kojom vakcinom ili injekcijom“, rekao je dr Jesse Tucker, medicinski direktor u bolnici.

Dok službenici javnog zdravstva širom zemlje rade na jačanju poverenja u novu vakcinu - razvijenu vratolomnom brzinom i ubrzanu putem hitnog odobrenja FDA - incident u Chattanoogi nije bio jedini veliki PR-ov promašaj za imunizaciju kompanije Pfizer ove nedelje. Nakon još jednog oglašavanja o vakcinaciji u bolnici u El Pasu u Teksasu u utorak, medicinska sestra je očigledno zapela sa praznim špricem, što je izazvalo mnoštvo pitanja i zbunjene reakcije na mreži. Iako bolnica tvrdi da je svo osoblje viđeno na snimcima događaja dobilo pune doze vakcine, ne nudeći objašnjenje za vidno prazan špric, rekla je da je dotična medicinska sestra po drugi put vakcinisana kako bi „uklonila svaku sumnju“ i „ dalje jačati poverenje u proces vakcinacije“.

Iz ustanove su dodali da „ponovno vakcinisanje medicinske sestre neće izazvati negativne efekte“. Vakcinu Pfizer-BioNTech odobrile su zdravstvene službe u brojnim zemljama pored SAD-a, uključujući UK, Kanadu, Bahrein, Saudijsku Arabiju i Meksiko, ali neki regulatori su upozorili na moguće štetne efekte. Ubrzo nakon što je odobren u Velikoj Britaniji, britanski regulator je izdao savet da su oni sa „značajnom istorijom alergijskih reakcija“ izbegavali ubod.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Twitter.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.