TRAMP NE ODUSTAJE OD SMRTNE KAZNE: OVA žena MONSTRUM NEĆE DOČEKATI Bajdenovo POMILOVANJE!
Kazna je ipak čeka, Foto: Printscreen

GILJOTINA

TRAMP NE ODUSTAJE OD SMRTNE KAZNE: OVA žena MONSTRUM NEĆE DOČEKATI Bajdenovo POMILOVANJE!

Prva žena koja će biti pogubljena posle 67 godina

Objavljeno:

Liza Montgomeri (52) iz Misurija, 2004. je osuđena na smrtnu kaznu počinivši surovo ubistvo trudnice Bobi Stinet, tako što ju je udavila a potom izvadila osmomesečnu bebu Viktoriju iz stomaka. Zatim je pobegla sa živim novorođenčetom, nakon čega je ubrzo locirana i uhapšena.

Ona je inače jedina žena od 1953, koja će dočekati smrtnu kaznu, i to samo nekoliko dana pre nego što Trampov mandat zvanično istekne.

Datum pogubljenja Lize Montgomeri bio je zakazan za 8. decembar, međutim odložen za 12. januar jer je jedan od njenih advokata zaražen koronavirusom. Tog datuma će biti pogubljena u Indijani, uprkos zvaničnim apelima da se ova smrtna kazna poništi, i to samo 8 dana pre Bajdenovog zvaničnog ulaska u kancelariju Bele kuće na mesto predsednika Amerike.

Eksperti za nezavisna ljudska prava UN-a, u svom obraćanju Trampovoj vladi povodom pomilovanja Mongomerijeve, krive tadašnji američki sistem i tvrde da ona pati od niza mentalnih poremećaja; da je bila zlostavljana dugi niz godina što je uzrokovalo post-traumatske stresove koji su je doveli do toga da počini ovo monstruozno delo.

Liza Montgomeri
foto: Printscreen/Youtube

Manifest novog predsednika Bajdena koji se tiče smrtne kazne u Americi, već je objavljen i govori da će svih 52-je osuđenika na smrt biti pomilovani preinačenjem njihovih kazni u doživotnu robiju. Liza Montgomeri neće dočekati ovo pomilovanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.