SEĆATE LI SE OVOG DEČAKA? NJEGOVA SLIKA je obišla PLANETU a nećete verovati kako SADA izgleda!
Houp je bio na ivici smrti, Foto: Printscreen

humanost

SEĆATE LI SE OVOG DEČAKA? NJEGOVA SLIKA je obišla PLANETU a nećete verovati kako SADA izgleda!

Roditelji su ga proglasili vešticom i izbacili na ulicu

Objavljeno:

Na ulicama Eketa u Nigeriji, Anja Ringren Louen je 2016. pronašla neuhranjeno dete, a taj njihov dirljiv susret i momenat kada mu daje vodu zabeležen je fotografijom koja je ubrzo izazvala šok širom sveta.

Naime, dečak je bio u toliko lošem stanju da se nije znalo hoće li uopšte preživeti dok je bio hospitalizovan nekoliko nedelja. Na ulici je završio, nakon što su ga se roditelji odrekli zbog sujeverja, tipičnom za ovaj deo Afrike. Proglasili su ga vešticom, izbacili iz kuće.

Potom, spašen od strane Anje i humanitarne fondacije čiji je ona osnivač, a bavi se spašavanjem napuštene i zlostavljane dece širom Afrike. Tokom poslednjih osam godina, sa ulice je sklonjeno na stotine maloletne dece, među kojima i Houp sa slike.

Ana Louen
foto: Printscreen/Youtube

Danas, on izgleda sasvim drugačije. Pružen mu je topao tom, nega i briga; obrazovanje i ljubav, ono za šta se Anjina organizacija prvenstveno zalaže.

Hope
foto: Printscreen/Youtube

"On je jedan srećan dečak, lepo napreduje, veoma je talentovan za umetnost, zovemo ga mali Pikaso. Učimo ga da ne mrzi svoje biološke roditelje; jer uspeh jednog društva zasniva se na usvajanju pravih vrednosti kroz odrastanje", objašnjava Anja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mirror.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.