ŠTA SE TO DESILO U BAJDENOVOM KABINETU I ŠTA ON IMA SA SVOJIM GEJ SEKRETAROM? Skandal potresa Ameriku!
Bajden, Foto: printscreen

istorijski kabinet

ŠTA SE TO DESILO U BAJDENOVOM KABINETU I ŠTA ON IMA SA SVOJIM GEJ SEKRETAROM? Skandal potresa Ameriku!

Prvi gej sekretar u Vladi SAD-a!

Objavljeno:

Izabrani predsednik Džo Bajden predstavio je bivšeg gradonačelnika Saut Benda u Indijani i protivkandidata za nominaciju demokrata na predsedničkim izborima Pita Butidžidža kao kandidata za sekretara za saobraćaj.

Ako njegovu kandidaturu odobri Senat, Butedžedž će biti prvi deklarisani gej sekretar u američkoj vladi.

Predstavljajući Butidžižda kao svog kandidata u Vilmingtonu u Delaveru, Bajden je rekao da će 38-godišnji političar imati zadatak da poboljša ostarelu američku infrastrukturu i obnovi "naše urušene drumove, mostove i luke."

- Kabinet Bajden-Haris će biti istorijski - kabinet koji izgleda kao Amerika, kabinet koji koristi ono najbolje iz Amerike, kabinet koji otvara vrata i ruši barijere i pristupa širokom dijapazonu talenata u ovoj zemlji - rekao je Bajden, predstavljajući još jednog člana kabineta koji bi mogao da bude najraznolikiji u američkoj istoriji.

Ova nominacija je za Butidžidža vrhunac brzog poltičkog uspona koji je doživeo pošto je, kao relativno nepoznati gradonačelnik, vodio izuzetno uspešnu i jaku kampanju za demokratsku predsedničku nominaciju, piše Glas Amerike.

Kao vojni veteran koji je služio u Avganistanu, Butidžidž je predstavnik nove generacije demokratskih političara i mnogi veruju da će ponovo biti kandidat za predsednika u budućnosti.

- Veoma sam svestan istorijskog značaja ove nominacije, znajući da je ovo prvi put da je jedan američki predsednik poslao Senatu na potvrdu člana kabineta, koji je otvoreno LGBTQ - izjavio je Butidžidž.

On je podsetio na kandidata za ambasadora iz ere Bila Klintona, čiju su nominaciju blokirali republikanci u Senatu zbog njegove seksualne orijentacije.

(espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.