STRAVIČAN CIKLON SVE BLIŽI: Na snagu stupilo vanredno stanje, panika među stanovništvom (FOTO) (VIDEO)
Talasi, ilustracija, Foto: Printscreen

užas

STRAVIČAN CIKLON SVE BLIŽI: Na snagu stupilo vanredno stanje, panika među stanovništvom (FOTO) (VIDEO)

Ukazujući na opasnost ciklona, premijer Fidžija Frank Bainimarama pozvao je blizu milion stanovnika zemlje da se skloni na sigurno, pre uvođenja 14-satnog policijskog časa!

Objavljeno:

Na Fidžiju je proglašeno vanredno stanje i uveden policijski čas zbog prirodne katastrofe. Celokupnom stanovništvu naređeno je da se skloni pošto se potencijalno razarajući ciklon približava ostrvu.

Ukazujući na opasnost ciklona, premijer Fidžija Frank Bainimarama pozvao je blizu milion stanovnika zemlje da se skloni na sigurno, pre uvođenja 14-satnog policijskog časa.

- Više od 95 odsto stanovništva živi na potezu direktnog udara ciklona - rekao je Bainimarama, dodajući da meteorolozi predviđaju velike bujice i talase visoke i do 10 metara.

Očekuje se da će ciklon "Jasa", oluja koja je najviše pete kategorije, doneti vetar sa udarima i do 250 kilometara na sat i i jaku kišu kada tokom noći dođe do kopna.

​Meteorološka služba na Fidžiju saopštila je da su neki delovi ostrva već poplavljeni, a pojedini putevi blokirani zbog klizišta i oborenih stabala.

​"Jasa" bi mogao da nadmaši snagu ciklona "Vinston" iz 2016. godine, koji je usmrtio više od 40 stanovnika Fidžija i ostavio desetine hiljada ljudi bez krova nad glavom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.