PUTIN U NASTAVKU ODVOJIO 3 SATA DA BI SE POSVETIO SVIMA: Uspeo je malo da uteši ljude svojim rečima!
Vladimir Putin, Foto: printscreen

konferencija vladimira putina

PUTIN U NASTAVKU ODVOJIO 3 SATA DA BI SE POSVETIO SVIMA: Uspeo je malo da uteši ljude svojim rečima!

Velika godišnja konferencija ruskog predsednika

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin održava od 10 časova veliku godišnju konferenciju za novinare u novom formatu zbog pandemije virusa korona i sa novinarima razgovara na daljinu iz podsmoskovske rezidencije Novo-Ogarjovo.

Na pitanje da li je primio vakcinu, Putin kaže da je vakcina za sada još uvek samo za određene, rizične grupe a kad bude moguće on će se vakcinisati. Predsednik je podržao masovnu vakcinaciju.

Po njegovim rečima, masovna vakcinacija će omogućiti da se pobedi pandemija i obezbedi široki nacionalni imunitet. Naša vakcina je pouzdana. Zadatak vlasti je da sprovede vakcinaciju unutar Rusije, kaže Putin. Povodom pomoći drugim zemljama, Rusiji ne smeta da se komponenente vakcine proizvode i u drugim zemljama, dodao je ruski predsednik.

10:28h - Rusija je bila prva zemlja koja je počela da proizvodi vakcine protiv korone

Pored vakcine, predsednik je istakao da RF ulazi u trojku lidera po testiranju.

"Ruski zdravstveni sistem se pokazao efikasnijim od drugih. Rusija je reagovala još čim se virus pojavio u Kini" poručio je Piutin podsećajući da nijedna zemlja nije bila spremna za epidemiju.

10:20h - Ruski predsednik je podsetio da ni jedna država nije bila spremna za epidemiju

10:18h - Povećane su međunarodne rezerve i Rusija sve manje zavisi od naftnih prihoda

Sedamdeset odsto budžeta Rusije se puni od prihoda koji nemaju veze sa naftom. Što se tiče rezervi Rusije, to one danas iznose 587,7 milijardi dolara.

10:10h - Godina je bila, kao vreme - imala je i pluseve i minuse

Ruski predsednik je podsetio da je pandemija dotakla sve pore života. To su: "zaključavanje", smanjenje transporta i radnih mesta, pad prihoda. Primetan je rast nezaposlenosti.

Pad BDP Rusije iznosio je 3,6 odsto, što je manje nego u državama EU i SAD.

10:00 - Putin je ušao u salu i konferencija je počela

Konferencija će prestavljati razgovor sa novinarima sa elementima tradicionalne „direktne linije“, koja ove godine nije održana zbog pandemije.

Pitanja predsedniku mogao je da pošalje svako putem posebne mobilne aplikacije. Novinari će učestvovati na konferenciji za medije putem video-veze iz Centra za međunarodnu trgovinu u Moskvi, kao i sa specijalnih mesta u svakom od saveznih okruga.

Trajanje predsednikovih konferencija za medije uvek predstavlja zagonetku. Iako su televizije za prenos konferencije izdvojile tri sata, nemoguće je predvideti njeno trajanje.

Ni Dmitrij Peskov nije želeo da nagađa o trajanju događaja, ali je napomenuo da će konferencija za medije šefa države biti vrlo duga i sadržajna.

Putin je više puta postavljao rekorde po vremenu trajanja odgovaranja na pitanja. Najduža konferencija za štampu trajala je četiri sata i četrdeset minuta i tada je predsednik odgovorio na više od 100 pitanja. Bilo je to 2008. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.