RUSKA MORNARICA UKRCANA NA SIRIJSKOJ OBALI! Evo zbog čega i KAKVO JE TO NAREĐENJE IZDATO!
Ruska flota, Foto: Youtube

ruska flota

RUSKA MORNARICA UKRCANA NA SIRIJSKOJ OBALI! Evo zbog čega i KAKVO JE TO NAREĐENJE IZDATO!

Njen glavni rival bila je Šesta flota američke mornarice. Sovjetska eskadrila rasformirana je 31. decembra 1992. godine, godinu dana nakon raspada Sovjetskog Saveza.

Objavljeno:

Ruska mornarica održava vojne vežbe u blizini sirijske obale. Fregata Crnomorske flote "Admiral Esen" održala je vežbe za protivvazdušnu odbranu i kontrolu štete u svom mediteranskom rasporedu, izvestila je u sredu pres služba flote.

- Tokom vežbi na zadatku plovidbe, mornari su održali različite brodske vežbe kako bi pripremili brod za bitku i za njeno raspoređivanje, izvršili zadatke protivvazdušne odbrane i izvršili kontrolu oštećenja tokom usidrenja broda na logističkoj tački - navodi se u saopštenju pres službe.

Mornari su takođe uvežbavali protivdiverzantsku odbranu broda tokom sidrenja u luci i mere u potrebnim rokovima za pripremu fregate za prijem oružja i municije i obezbeđivanje održavanja brodskog naoružanja i mehanizama - kaže se u saopštenju.

Fregata "Admiral Esen" izvršava zadatke u okviru stalne mediteranske radne grupe ruske mornarice. Ratni brodovi poput "Admirala Esena" predstavljaju novu seriju fregata Projekta 11356R/M (koristi se i oznaka "Projekat 11357"). Ove fregate su dizajnirane za uništavanje neprijateljskih površinskih brodova i plovila, podmornica i kopnenih instalacija, obavljanje patrola i odbranu morskih puteva.

Fregate ovog projekta naoružane su sa osam lansera krstarećih raketa "Kalibr-NK" koji su sposobni da gađaju površinske, obalne i podvodne ciljeve na udaljenosti do 2.600 km.

Ratni brodovi ovog projekta su takođe naoružani raketnim i artiljerijskim sistemima PVO "Shtil-1", "Palash" i "AK-630M", univerzalnim artiljerijskim mitraljezima "A-190" 100 mm, torpednim cevima i raketnim bacačima "RBU-6000". Fregate takođe imaju poletno-sletnu traku i hangar za helikopter za protivpodmorničko ratovanje ("Ka-27" ili "Ka-31").

Mediteranska eskadrila ruske mornarice

Peta mediteranska eskadrila sovjetske mornarice poslužila je kao prototip stalne mediteranske radne grupe ruske mornarice koja trenutno deluje.

Peta operativna sovjetska eskadrila bavila se zadacima pomorskog prisustva u mediteranskom prostoru operacija tokom perioda Hladnog rata.

Njen glavni rival bila je Šesta flota američke mornarice. Sovjetska eskadrila rasformirana je 31. decembra 1992. godine, godinu dana nakon raspada Sovjetskog Saveza.

Rusija je 2013. godine započela stvaranje nove operativne mediteranske radne grupe. Nova postojeća ruska eskadrila bavi se planiranim i hitnim borbenim misijama koje nastaju u mediteranskom teatru operacija, uključujući odbacivanje pretnji po nacionalnu i vojnu bezbednost Rusije.

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.