ISTRAGA U TOKU: Računari državnih agencija SAD na meti hakerskih napada!
Ilustracija, Foto: Profimedia

šok

ISTRAGA U TOKU: Računari državnih agencija SAD na meti hakerskih napada!

Zbog ozbiljnosti sajber napada održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Objavljeno: 08:51h

Hakeri za koje se veruje da rade za Rusiju imali su pristup internoj elektronskoj pošti američkog Sekretarijata za finansije i agencije nadležne za regulisanje upotrebe interneta i sredstava telekomunikacija.

Zbog ozbiljnosti sajber napada održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Beloj kući, saznaje Rojters iz dobro upućenog, neimenovanog izvora.

"Vlada Sjedinjenih Država upoznata je sa izveštajima i preduzima sve neophodne korake kako bi identifikovala i ispravila sve moguće probleme povezane sa ovim napadom", izjavio je Džon Ulio portparol Saveta za nacionalnu bezbednost.

U američkoj obaveštajnoj zajednici postoji zabrinutost da su hakeri pokušali sličan upad u baze podataka drugih agencija američke vlade, potvrđeno je iz četiri neimenovana izvora, bez preciziranja o kojim je agencijama reč.

"Zatražili smo da Agencija za sajber-bezbednost i infrastrukturu i Federalni istražni biro (FBI) pokrenu istrage. U ovom trenutku nismo u mogućnosti da pružimo više informacija", kaže se u saopštenju američkog sekretarijata za trgovinu.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.