ŠPANSKA POLICIJA HITNO TRAŽI OVOG HRVATA: U iznajmljenoj vili uradio NEŠTO NEČUVENO!
Plantaža marihuane u blizini grada Alikantea, Foto: printskrin /Tviter

ŠOKANTNO

ŠPANSKA POLICIJA HITNO TRAŽI OVOG HRVATA: U iznajmljenoj vili uradio NEŠTO NEČUVENO!

Sadnja marihuane u Španiji nije nešto novo, ali povećala se količina poslednjih godina

Objavljeno:

Španska policija traži 43-godišnjeg hrvatskog državljanina u čijoj je iznajmljenoj kući na jugu Španije pronašla 1.055 biljaka marihuane, saopštila je Civilna garda.

Neimenovani hrvatski državljanin je pre deset meseci iznajmio luksuznu kuću u Viljahojosi, primorskom mestu s 34.700 stanovnika blizu grada Alikantea.

"Istraga je pokrenuta nakon što je policija dobila dokaz da se u kući nalazi plantaža marihuane", navedeno je u saopštenju španske Civilne garde.

Policija je ustanovila da je kuću iznajmio ima 43-hrvatski državljanin, ali da nije živeo u njoj. Primetili su, međutim, veći broj osoba kako ulaze i izlaze iz kuće.

"Uslovi su bili impresivni. Sve je postavljeno na vrlo profesionalan način", saopštila je Civilna garda koja je u potrazi za hrvatskim državljaninom na čije ime je iznajmljena kuća.

Ovo je još jedan od rezultata Zelene Operacije (Operación Verde), akcije koju je u februaru 2019. pokrenula španska policija uz podršku Interpola i Europola, kako bi suzbila sadnju i trgovinu marihuane.

Sadnja marihuane u Španiji nije nešto novo, ali povećala se količina poslednjih godina.

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.