KOLUVIJA SE OPET IZVUKAO, ALI NA KRATKO: Evo kad će da mu se sudi u slučaju "Jovanjica"
Prilikom hapšenja zaplenjeno je više od 649,4 kilograma osušene marihuane, Foto: Printscreen

zaplena marihuane

KOLUVIJA SE OPET IZVUKAO, ALI NA KRATKO: Evo kad će da mu se sudi u slučaju "Jovanjica"

Sud je saopštio da je do odlaganja suđenja došlo jer se predsednik veća koje sudi u ovom slučaju nalazi u obaveznoj samoizolaciji zbog korona virusa

Objavljeno:

Nastavak suđenja većinskom vlasniku poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predragu Koluviji i ostalim optuženim za proizvodnju marihuane radi dalje prodaje, koje je trebalo da se nastavi sutra, odloženo je za 28. decembar.

Sud je saopštio da je do odlaganja suđenja došlo jer se predsednik veća koje sudi u ovom slučaju nalazi u obaveznoj samoizolaciji zbog korona virusa.

Nastavak suđenja je planiran i za 29. decembar.

Na narednom pretresu, 28. i 29. decembra treba da počne izlaganje odbrana optuženih, na čelu sa Koluvijom.

On se tereti da je organizator kriminalne grupe, čiji su pripadnici ostali optuženi, koja je na poljoprivrednom dobru "Jovanjica" uzgajala marihuanu radi dalje prodaje.

Terete se za teško krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina.

Jedan optuženi Srđan Mrđa je u bekstvu, pa mu se sudi u odsustvu.

Prema optužnici tužilaštva za organizovani kriminal, oni su od maja 2016. do novembra 2019. u staklenicima na Jovanjici uzgajali opojnu drogu kanabis.

Prema važećim zakonskim propisima dozvoljeno je gajiti samo sorte konoplje koje u sebi sadrže manje od 0,3 odsto psihoaktivne komponente THC , a u ilegalnoj laboratoriji u Jovanjici pronađen je kanabis sa, kako tvrdi tužilaštvo, daleko većim procentom THC.

Prilikom hapšenja Koluvije i ostalih u novembru 2019, godine zaplenjeno je više od 649,4 kilograma osušene marihuane i 65. 581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Pored Koluvije i Mrđe optuženi su Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Svi optuženi se i dalje nalaze u pritvoru, od hapšenja u novembru prošle godine.

U nastavku istrage ovog slučaja početkom jula je uhapšeno oj sedam osumnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.

Protiv njih je krajem novembra podignuta optužnica, koja još nije potvrđena.

Oni su sredinom septembra pušteni da se brane sa slobode.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTV.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.