HAOS NA ULICAMA TIRANE: Policija koristi SUZAVCE I VODENE TOPOVE! (VIDEO)
Demonstracije u Tirani, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

NEREDI U ALBANIJI

HAOS NA ULICAMA TIRANE: Policija koristi SUZAVCE I VODENE TOPOVE! (VIDEO)

Tokom protesta izbili su sukobi demonstranata i policije. Policija je upotrebila suzavac i vodene topove da bi rasterala demonstrante, javio je Rojters

Objavljeno:

Nekoliko stotina ljudi, uglavnom mladih, okupilo se i večeras ispred zgrade ministarstva unutrašnjih poslova u Tirani da izraze protest zbog ubistva 25-godišnjeg Klodijana Raše kojeg je u utorak uveče ubio policajac.

Tokom protesta izbili su sukobi demonstranata i policije. Policija je upotrebila suzavac i vodene topove da bi rasterala demonstrante, javio je Rojters.

​Demonstracije su održane i u drugim albanskim gradovima, ali manje nasilne.

U međuvremenu, albanski ministar unutrašnjih poslova Sander Leši podneo je ostavku premijeru Ediju Rami.

Rama je rekao da je upotreba sile od strane policijskih službenika bila preterana, kao i da će biti sprovedena istraga povodom slučaja, a počinilac zločina izveden pred lice pravde.

Na Klodijana Rašu je u utorak uveče pucao policajac pošto se nije odazvao zahtevu da se zaustavi zbog kršenja noćnog policijskog časa.

Ubistvo mladića dovelo je do protesta koji su održani i u sredu, kada je policija upotrebila suzavac kako bi sprečila da demonstranti uđu u kompleks zdanja albanske vlade.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.