NIJE NI TREN ŽELEO DA RAZMISLI, PUTIN UVEO NOVI ZAKON U RUSIJI: Ovo stupa na snagu ODMAH!
Putin, Foto: EPA/ALEXEY NIKOLSKY

vladimir putin

NIJE NI TREN ŽELEO DA RAZMISLI, PUTIN UVEO NOVI ZAKON U RUSIJI: Ovo stupa na snagu ODMAH!

Putin potpisao zakon o kaznama za otuđivanje teritorije

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je paket zakona kojim se uvode zatvorske kazne za otuđivanje ruskih teritorija, kao i administrativne kazne za javne pozive za otuđivanje ruskih teritorija.

Krivični zakonik će sada biti proširen novom klauzulom - kršenje teritorijalnog integriteta, koja predviđa kaznu od 10 godina zatvora za otuđenje ruskih teritorija ili druge radnje usmerene na kršenje teritorijalnog integriteta, sa izuzetkom razgraničenja i ponovnog razgraničenje državne granice sa susednim državama.

Prema rečima šefa Odbora Saveta Federacije za zakonodavstvo i izgradnju države, ljudi koji budu uhvaćeni da javno pozivaju na otuđenje teritorija suočiće se sa administrativnim kaznama, preneo je TAS S.

"Lice koje je vršilo javne pozive na akcije usmerene na kršenje teritorijalnog integriteta Ruske Federacije može se suočiti sa krivičnom kaznom, ukoliko je te radnje počinilo u roku od pola godine nakon što je za slične radnje u roku od godinu dana dobio administrativnu kaznu", objasnio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.