HAKERI RUŠE NAJVAŽNIJE SISTEME U KANADI! Stižu li iz KINE, Rusije ili Koreje?
Odnosi Kanade i Kine su se pogoršali, Foto: Profimedia

panika na zapadu

HAKERI RUŠE NAJVAŽNIJE SISTEME U KANADI! Stižu li iz KINE, Rusije ili Koreje?

CSE je upozoravao na ove pretnje i 2018. godine

Objavljeno:

Kanada je danas prvi put označila sajber programe koje sponzorišu Kina, Rusija, Iran i Severna Koreja, kao glavne sajber kriminalne pretnje, dodajući da će te strane sile pokušati da ih ometaju u snabdevanju strujom.

Agencija za komunikaciju i sigurnost (CSE) je dojavila obaveštajnoj agenciji Kanade da "programi četiri države predstavljaju najveću stratešku pretnju za Kanadu", preneo je Rojters.

"Državno sponzorisane sajber aktivnosti su najsofisticiranija pretnja", saopštili su iz CSE. Odnosi Kanade i Kine su se pogoršali značajno u prethodne dve godine, dok je Otava žestok kritičar Moskve, dodaje Rojters. CSE je upozoravao na ove pretnje i 2018. godine, ali nije identifikovao odakle dolaze. Kanada se u julu pridružila Velikoj Britaniji i SAD prilikom optužbi da su ruski hakeri pokušali da ukradu podatke vezane za pravljenje vakcine protiv korona virusa, dok su Rusija i Kina negirale da imaju ikakve dodirne tačke sa eventualnom krađom podataka. Iz CSE dodaju da je malo verovatno da će hakeri pokušati da namerno sruše važne sisteme u zemlji i izazovu veliku štetu ili ubiju određen broj ljudi u odsustvu rata, "ali bi mogli da ciljaju važne kanadske organizacije, kao vid zastrašivanja".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.