VRHUNAC TRAMPOVOG LUDILA: Deli otkaze ljudima, ovo je ZNAK da je možda odustao od SVEGA!
Tramp, Foto: printscreen

NEMOĆ

VRHUNAC TRAMPOVOG LUDILA: Deli otkaze ljudima, ovo je ZNAK da je možda odustao od SVEGA!

Tramp otpustio zvaničnika koji je tvrdio da nema izborne prevare

Objavljeno: 10:40h

Dve nedelje posle zatvaranja birališta i projekcija da je izgubio izbore, predsednik SAD Donald Tramp je na Tviteru otpustio direktora Agencije za sajber bezbednost i infrastrukturu (CISA) Krisa Krebsa zbog, kako je naveo, "izuzetno netačne" tvrdnje o izborima, prenosi Glas Amerike (VOA).

Tramp je ponovo tvrdio da su izbori obeleženi masovnim neregularnostima i prevarama.

"Kris Krebs odlazi sa mesta direktora Agencije sa sajber bezbednost i infrastrukturu, i to stupa na snagu odmah", napisao je Tramp.

Krebs je odmah odgovorio na to na Tviteru.

"Bila mi je čast da služim. Uradili smo ispravnu stvar. Odbranite danas, osigurajte sutra", napisao je Krebs.

Tramp tvrdi da su izbori pokradeni i da su glasovi poštom neregularni, te da je njegov protivnik Džo Bajden osvojio neke države zahvaljujući prevari.

Ipak, dokaza o ovim Trampovim tvrdnjama nema, a uprkos tužbama njegove kampanje, ni rezultati u pojedinim savezim državama nisu promenjeni.

Prošle nedelje, nekoliko federalnih i državnih zvaničnika, uključujući Krebsa, saopštilo je da su optužbe o izbornoj prevari neosnovane.

"Izbori 3. novembra su bili najsigurniji u američkoj istoriji. Nema dokaza o tome da su neki glasovi izgubljeni ili na drugi način kompromitovani", navedeno je u zajedničkom saopštenju organizacija za praćenje bezbednosti izbora.

Krebs se i lično aktivno uključivao u demantovanje glasina i neosnovanih optužbi i na Tviteru često teorije zavere nazivao besmislicama, navodi VOA.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.