NOVALIĆU SE OZBILJNO LJULJA STOLICA ZBOG NJEGA? Glumac isprozivao premijera, pa NAHVALIO ALBANCE I NJIHOVU VLAST!
Novalić, Foto: Printscreen

stav

NOVALIĆU SE OZBILJNO LJULJA STOLICA ZBOG NJEGA? Glumac isprozivao premijera, pa NAHVALIO ALBANCE I NJIHOVU VLAST!

Leonardo Dikaprio ponovo prozvao premijera BiH, Novalića

Objavljeno: 09:31h

Oskarovac Leonardo Dikaprio ponovo je javno prozvao premijera Federacije BiH Fadila Novalića i vladu u tom BiH entitetu zbog toga što još nisu uradili ništa konkretno za zaštitu reka od gradnje malih hidroelektrana.

"Dok čekamo da federalni premijer i njegova vlada u Bosni i Hercegovini preduzmu pravne korake da bi zaštitili reke, plavo srce ove zemlje, od daljeg uništavanja izgradnjom malih hidroelektrana, iz Albanije stižu obećavajuće vesti. Vjosa, jedna od poslednjih velikih evropskih divljih reka, mogla bi biti spašena", napisao je Dikaprio.

Podsetio je da je albanski premijer Edi Rama 25. septembra ove godine saaopštio da je projekat izgradnje brane Kalivac odbijen i da će to područje postati nacionalni park.

"Nacionalni park Vjosa Wild River postao bi najveće evropsko mesto za očuvanje reka. Prostirao bi se na nekoliko stotina kilometara i štitio stotine, pa čak i hiljade biljnih i životinjskih vrsta, poput evropske jegulje i nedavno otkrivene Vjosa kamene muhe", naveo je.

Otvaranje jednog ovakvog parka je veliko postignuće za Albaniju, smatra Dikaprio.

"Radujem se dobrim vestima o konkretnim akcijama za trajnu i potpunu zaštitu reka u Bosni i Hercegovini, Albaniji i ostatku balkanske regije", napisao je na Instagram profilu.

Sarajevski portal Klix podseća da je Novalić juče u Vladi FBiH imao radni sastanak s nadležnim ministrima o, kako je saopšteno, kratkoročnim merama i aktivnostima koje će što pre biti preduzete, na potpunoj zabrani izgradnje mini hidroelektrana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.