NOVI DETALJI O TERORISTI IZ BEČA: Čime je on bio NEZADOVOLJAN kad je ŽIVEO o trošku DRŽAVE i radio kao OBEZBEĐENJE?
Dvadesetogodišnjak se 11. februara 2020. godine prijavio na program za podršku mladim građanima Beča, Foto: Printscreen/Twitter

ludilo

NOVI DETALJI O TERORISTI IZ BEČA: Čime je on bio NEZADOVOLJAN kad je ŽIVEO o trošku DRŽAVE i radio kao OBEZBEĐENJE?

Služba bezbednosti bila je svakodnevno organizovana kroz Vacap grupu

Objavljeno:

Kujtim Fejzulaj, terorista koji je izvršio napad u centru Beča 2. novembra i ubio četiri osobe, navodno je radio kao obezbeđenje u bečkoj bolnici tokom prvog "zaključavanja" zemlje kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Ovu informaciju dao je tokom ispitivanja dugogodišnji poznanik napadača, koji je trenutno u pritvoru zbog sumnje da je izvršio saučesništvo.

Prema tim navodima, Kujtim Fejzulaj i jedan od njegovih poznanika u proleće su neko vreme radili kao obezbeđenje u bolnici. Nisu imali ugovor za rad sa bolnicom, već sa zaštitarskom firmom.

Služba bezbednosti bila je svakodnevno organizovana kroz Vacap grupu - rekao je Fejzlajev poznanik, koji ga je takođe branio na sudskom saslušanju.

Takođe su ga pitali "da li želi da dodatno zarađuje sa strane kao zaštitar", ali je odbio.

Uprkos tome što je služio zatvorsku kaznu zbog pokušaja pridruživanja ekstremistima u Islamskoj državi u Siriji, Fejzulai je u rekordnom roku dobio subvencioni stan, piše Kronen Cajtung.

Dvadesetogodišnjak se 11. februara 2020. godine prijavio na program za podršku mladim građanima Beča, a početkom maja potpisao je ugovor o najmu stana, dok su drugi čekali godinama. Koristio je stan od 41,9 kvadratnih metara.

Fejzulai je dobijao socijalnu pomoć od 917,35 evra, a taj iznos je trebalo da bude umanjen početkom decembra zbog nedostatka sredstava.

Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova nedavno je potvrdilo da je napadač u leto učestvovao na džihadističkom sastanku. Ranije je rekao da je Fejzulai pokušao da kupi municiju u Slovačkoj i sastao se sa ljudima iz Nemačke koji su takođe bili pod nadzorom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.