PUTIN ZAGRMEO, TIČE SE RATA, SVET JE NA NOGAMA! Njegove reči svi prepričavaju, da li je moguće?
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

URADIO JE JEDNU STVAR

PUTIN ZAGRMEO, TIČE SE RATA, SVET JE NA NOGAMA! Njegove reči svi prepričavaju, da li je moguće?

Moskva održava status kvo za Nagorno Karabah

Objavljeno:

Konačni status Karabaha nije rešen, Moskva održava status kvo, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za televiziju „Rusija 24“.

„Ako budu normalni odnosi između Azerbejdžana i Jermenije, biće moguće rešiti pitanje statusa Karabaha“, dodao je ruski predsednik.

On je istakao da je za Nagorno-Karabah potrebno vreme kako bi se miran život vratio u domove i da rane još nisu zaceljene.

„Najvažnije je da smo uspeli da zaustavimo krvoproliće. Više od četiri hiljada ljudi poginulo je samo prema zvaničnim podacima, a zapravo, mislim i više. To nije film, to je tragedija koja se događa u životu sa konkretnim ljudima, konkretnim porodicama! Zbog toga je zaustavljanje krvoprolića glavni rezultat“, naglasio je Putin.

Sporazum o Karabahu

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.