PUTINOV ČOVEK UPOZORIO ZAPADNE SILE I ZAGRMEO! Kosovo je regrutni centar terorista, SRBIJA NA NOGAMA A I ALBANIJA!
Vasilij Nebenzja, Foto: Print Screen Youtube

UPOZORENJE

PUTINOV ČOVEK UPOZORIO ZAPADNE SILE I ZAGRMEO! Kosovo je regrutni centar terorista, SRBIJA NA NOGAMA A I ALBANIJA!

Prema rečima ruskog diplomate, nema nikakve sumnje da se mnogi teroristi regrutuju upravo na Kosovu

Objavljeno:

Zapadne države predstavljaju Kosovo kao uzornu demokratiju, a sve one znaju da je to leglo kriminala i međunarodnog terorizma, izjavio ambasador Rusije u UN Vasilij Nebenzja.

Lažna država Kosovo je danas glavni regrutni centar međunarodnog terorizma iako se zapadne države na sve načine trude da Prištinu predstave kao 'uzornu demokratiju'!

Ovako glasi upozorenje ruskog ambasadora u Ujedinjenim nacijama Vasilja Nebenzje, bliskog saradnika predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina. Nebenzja kaže i da Zapad jako dobro zna da je Kosovo leglo organizovanog kriminala i terorista i da predstavlja veliku opasnost za region, Evropu i čitav svet.

Bezbednosni problem

Prema rečima ruskog diplomate, nema nikakve sumnje da se mnogi teroristi regrutuju upravo na Kosovu.

- Kosovo se predstavlja kao primer mlade demokratije. Ali svi koji treba znaju da je to regrutni centar za međunarodni terorizam. Kosovo je i leglo organizovanog kriminala - ističe Nebenzja, a prenosi 'Sputnjik'.

S tim u vezi, govoreći o suđenju doskorašnjem 'predsedniku Kosova' Hašimu Tačiju u Sudu za OVK, Nebenzja dodaje da se Rusija nada pravičnom suđenju.

- To je specijalni sud, ne zavisi ni od koga formalnog. Nadamo se da će Specijalni sud za zločine OVK sprovesti pravedno suđenje i da će svi dobiti ono što zaslužuju. Jer već odavno govorimo o bivšim zvaničnicima OVK - naglašava Nebenzja.

Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, kaže da samo neko ko je neodgovoran može da negira da je Kosovo bezbednosni problem.

- Ekstremizam na Kosovu i Metohiji u proteklih petnaestak godina nije suzbijen, već su bezbednosni izazovi usložnjeni povratkom radikalnih islamista sa Bliskog istoka, teškom socijalno-ekonomskom situacijom koja pogoduje razvoju svih vidova ekstremizma, ali i nelegalnim formiranjem i opremanjem albanske paravojske na terenu - naglašava Petković.

Komentarišući ove navode, general Vladimir Lazarević kaže da je potpuno saglasan s ocenom da je Kosovo centar međunarodnog terorizma.

- Zar tzv. Kosovo nije bilo najvažniji regrutni centar za džihadiste u Siriji? Zar na to ne upućuje i nedavni teroristički napad u Beču? Treba podsetiti i na prethodne činjenice: Zapad više decenija stvara i podržava međunarodni terorizam i ekstremni islamizam na našim prostorima, u BiH, zatim na Kosovu i u delovima Severne Makedonije... Kosovo ne može samo po sebi da predstavlja ozbiljan centar međunarodnog terorizma da to ne žele moćni mentori sa Zapada. U svakom slučaju, opasnosti i rizici po našu bezbednost su prisutni - upozorava Lazarević.

Rama: O kakvom ratu govori Vučić?

foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da nema mogućnosti da Beograd i Priština uđu u rat i zapitao se o kom to ratu govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- O kom ratu priča? Koji rat provocira Vučić? Srbija je izgubila rat. Kosovo je nezavisna i demokratska država. Jeste, Kosovo je činilo mnoge greške u diplomatskim odnosima i izgubilo teren, ali nema šanse za tako nešto, te izjave su bezvredne - rekao je Rama.

Vučić: Albanci lažu da pozivam na rat!

foto: EPA-EFE/SERGEY GUNEEV / HOST PHOTO AGENC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je kao izmišljotine ocene političara sa Kosova i iz Albanije da je 'pozivao na rat' kad je govorio da Nagorno-Karabah pokazuje zašto je opasno održavati zamrznuti konflikt.

- Albanski političari imaju svoje unutrašnje probleme zbog kojih moraju da izmišljaju. Govorio sam o potrebi da izbegnemo politiku zamrznutog konflikta, da bi čuvanje tog konflikta značilo da bi bilo ko u budućnosti mogao da nas dovede do katastrofe. Razumeli su oni dobro šta sam rekao - kazao je Vučić.

Opasno za Srbe

Pukovnik Veselin Šljivančanin ocenjuje da je odavno poznato da je Kosovo veliki teroristički centar.

- Odatle su regrutovani teroristi koji su prvo rušili srpsku državu, a kasnije su radili sa drogom i izvodili terorističke napade širom Evrope. O tome svedoči i činjenica da je terorista iz Beča imao svoje kontakte na Kosovu i u BiH. Neki od terorista jesu sada odvedeni u Sud za OVK, ali oni su ostavili svoje tragove i neće tako lako odustati od svojih opasnih ciljeva. Verujem da Rusi imaju pouzdane podatke, kao što uostalom verujem i da naše službe sve to znaju i da će sprečiti svaki pokušaj nasilja i napada na Srbe - zaključuje Šljivančanin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.