SPREMAN ATENTAT NA LUKAŠENKA, SPASIO GA OVAJ ČOVEK! Šef Belorusije otkrio detalje drame!
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, Foto: Youtube printscreen/euronews in english

ISPLIVALO

SPREMAN ATENTAT NA LUKAŠENKA, SPASIO GA OVAJ ČOVEK! Šef Belorusije otkrio detalje drame!

Pobedivši na izborima, Lukašenko je poslao dokumente o planiranom atentatu u arhivu KGB-a, a da nije ni istražio ovaj slučaj

Objavljeno: 11:13h

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko otkrio je u petak novinarima da je spreman atentat na njega.

Tokom dugog intervjua sa novinarima iz Belorusije, Ukrajine, Rusije, Moldavije i Kazahstana Lukašenko je rekao da su predsednički izbori 1994. za njega mogli da se završe tragično. Lukašenko se tada prvi put kandidovao za predsednika i pobedio, ali se u pozadini predizborne kampanje odvijala prava drama.

- „Dobronamernici“ su došli do mog protivkandidata Vjačeslava Kebiča sa kojim sam ušao u drugi krug i ponudili: „Pucamo u vaš i Lukašenkov aut, vi ostajete živi, Lukašenko umire. Za atentat okrivljujemo nacionaliste - podelio je Lukašenko detalje sa novinarima, objašnjavajući da su i on i lider komunista Kebič bili "alternativa nacionalistima".

- Kebič nije pristao na to, zbog čega ga cenim celog života, iako je bio moj ljuti oponent, koga je u to vreme podržavala Rusija. Cenio sam ga i cenim i svakog meseca zovem da pitam za njegovo zdravlje. Uvek sam ga podržavao io poštovao - dodao je Lukašenko.

Pobedivši na izborima, Lukašenko je poslao dokumente o planiranom atentatu u arhivu KGB-a, a da nije ni istražio ovaj slučaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs//kp.by)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.