ŠTA SE DOGODILO ŠEST SATI PRE TERORISTIČKOG NAPADA? Susedi ubice su u ŠOKU! On nije takav ČOVEK!
Bio je nasmejan i pomogao mi je da ponesem kese iz nabavke, Foto: INSTAGRAM PRINTSCREEN

Napad u austriji

ŠTA SE DOGODILO ŠEST SATI PRE TERORISTIČKOG NAPADA? Susedi ubice su u ŠOKU! On nije takav ČOVEK!

Susedi Kujtima Fejzulaija opisuju kao povučenog i religioznog, a slovačka policija je objavila da su još u julu upozorili austrijske vlasti da je Fejzulai tada u Slovačkoj pokušao da kupi metke za kalašnjikov

Objavljeno:

Komšinica bečkog teroriste Kujtima Fejzulaija ispričala je za medije da je srela teroristu tog dana na stepeništu, samo šest sati pre krvavog pohoda u Beču.

- Bio je nasmejan i pomogao mi je da ponesem kese iz nabavke. Bilo je to oko dva popodne, izašla sam iz lifta s kesama, a on se spuštao niz stepenice, dolazio je iz svog stana. Čak je i pojurio prema meni da mi pomogne. Rekla sam mu da mogu sama, ali je insistirao da mi pomogne i odneo mi ih do vrata stana. Izgledao je srecno i smejao se, malo smo razgovarali, sve je izgledalo normalno - ispričala je Gordana Nikolić (68), Fejzulaijeva susjeda za Mirror.

Dodala je da je uhvati muka kad se seti da je samo nekoliko sati kasnije pobio ljude na putu. Kad je izlazio iz zgrade, navodi Nikolić, na sebi je imao crne, malo šire pantalone i duks, što ukazuje da se opet vratio u stan i presvukao u belo prije nego što je krenuo u ubilački pohod na ulicama Beča.

Njegovi ostali susedi kažu kako je Fejzulai živeo u tom stanu većinu godine, a iako nikada nisu bili u njegovom stanu, pretpostavljaju da se radi o malom stančiću s jednom spavaćom sobom i osnovnim potrebama.

- Tog dana oko tri popodne video sam ga s dvojicom muškaraca blizu zgrade. Imali su brade, izgledali su religiozno - rekao je jedan sused i dodao da je Fejzulai bio povučen i takođe vrlo religiozan, kao što su mu izgledala dvojice koje je video s njim tog dana.

Jedna komšinica je ispričala da je videla neka okupljanja u jednom stanu u zgradi preko puta njihove.

- Zastrašujuće je da je živeo tako blizu svih nas. Sve do nedavno sam svaki dan videla ljude odevene u islamsku odeću kako se okupljaju u jednoj sobi u zgradi nasuprot naše. Ne znam je li Fejzulai tamo išao, ali ti susreti su se počeli održavati prie godinu dana, ali zadnjih nedelja ih nisam viđala - ispričala je Silvija Nemeth.

- Uništi vas saznanje da je pored vas živelo čudovište - rekao je jedan sused.

Inače, slovačka policija je objavila podatak da su upozorili austrijske vlasti još u julu da osumnjičeni iz Austrije pokušava kupiti oružije u Slovačkoj. Tačnije, hteo je kupiti metke, ali nije uspeo jer nije imao dozvolu. To je bio Fejzulai, koji je u Slovačkoj pokušao kupiti metke za kalašnjikov. Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer je rekao da je istina da su dobili tu inforamciju, da je istraga oko te informacije krenula, ali da se ništa konkretno nije preduzelo.

- Očigledno je nešto zapelo u komunikaciji i istražićemo zašto - rekao je Nehamer.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24Sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.