PA OVAJ TERORISTA JE BIO POTPUNA NEZAHVALNA STOKA! Procurela informacija zbog koje AUSTRIJANCI BESNE!
Kujtim, Foto: Instagram

socijala teška

PA OVAJ TERORISTA JE BIO POTPUNA NEZAHVALNA STOKA! Procurela informacija zbog koje AUSTRIJANCI BESNE!

Islamski terorista Kujtim Fejzulaj, koji je svojim napadom u ponedeljak u centru Beča usmrtio četiri osobe

Objavljeno:

Islamski terorista Kujtim Fejzulaj, koji je svojim napadom u ponedeljak u centru Beča usmrtio četiri osobe, živeo je od državne pomoći.

Pošto je prevremeno otpušten iz pritvora, gde je trebalo da "odleži" 22 meseca kazne izrečene zbog terorističkog udruživanja, dvadesetogodišnjak albanske nacionalnosti, koji je imao austrijski i makedonski pasoš, živio je na teret države Austrije.

On se, po izlasku iz zatvora, prijavio Servisu za zapošljavanje (AMS), koju mu je ponudio kurs za orijentaciju na tržištu rada, koji je i apsolvirao sredinom aprila. Na kursu, kako se ističe, bio je potpuno neupadljiv i niko nije primetio njegovu radikalizaciju.

Od maja je dobijao socijalnu pomoć u visini od 917,35 evra i uz to živeo je u jeftinom socijalnom stanu u 22. bečkom okrugu.

Niko od komšija ili osoba koje su sa njim bile na kursu nije primjetio da ima radikalne islamističke stavove, koje je iznosio, kako se sada ispostavilo u krugu svojih "prijatelja" pri jednoj džamiji u kojoj su se mnogi austrijski islamisti radikalizovali.

Radi se o džamiji koju su posećivali poznati islamisti kao što je Mohamed M., te i mladi austrijanac albanskog porekla Lorenc K. koji je osuđen na devet godina zatvora zbog planiranja terorističkog napada.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.