NAPETA ZAVRŠNICA! Zatvorena birališta, TRAMP I BAJDEN ŠOKIRANI, uradili su ODMAH istu STVAR
SAD, Foto: Youtube/printscreen

neočekivano

NAPETA ZAVRŠNICA! Zatvorena birališta, TRAMP I BAJDEN ŠOKIRANI, uradili su ODMAH istu STVAR

U SAD su zatvorena sva birališta na predsedničkim izborima, prebrojavanje glasova je u toku, a sve manja razlika u glasovima između dvojice kandidata

Objavljeno:

Bajden za sada ima 225 glasova elektorskog koledža, a Tramp 213, a oba kandidata najavljuju pobedu.

Tramp je pobedio u ključnim državama Floridi i Ohaju, kao i na Teksasu, ali je Bajden, u obraćanju pristalicama iz Vilmingtona u Delaveru, rekao da je optimističan i da veruje da je "na dobrom putu da pobedi na izborima". Tamp je, obraćajući se iz Bele kuće u burnoj završnici izbora, rekao da u republikanci pobedili u državama u kojima nisu očekivali da pobede, kao što je Florida.

"Pobedićemo. Što se mene tiče, već jesmo", poručio je Tramp.

Glasanje je završeno pošto se poslednje biralište zatvorilo u 20 časova po lokalnom vemenu na Aleutskim ostrvima. U SAD se održavaju predsednički izbori, ali izbori za 35 članova Senata i predstavnički dom.

Države koje još nisu proglasile rezultate su Mejn, Viskonsin, Mičigen, Pensilvanija, Severna Karolina, Džordžija, Arizona, Nevada i Aljaska. One su uglavnom trenutno na između 70 i 90 odsto prebrojanih glasova, a i najvažnijim od njih Tramp trenutno vodi.

Bajdenu su za pobedu sada potrebni Arizona, Mičigen i Viskonsin. Za sada jedino vodi u Arizoni, sa 52 procenta u odnosu na Trampovig 46. U Vinskonsinu gubi sa 47 procenta, a u Mičigenu sa 45.

Bajden se i dalje nada

- Izbori nisu završeni dok se ne izbroji svaki glas... Budite strpljivi. Dobro se osećamo, sigurni smo da ćemo dobiti Arizonu - rekao je Džo Bajden u obraćanju pristalicama u Delaveru.

Demokratski kandidat je u kratkom obraćanju poručio pristalicama da se i dalje nadaju.Rekao je da veruje u dobar ishod u Viskonsinu i Mičigenu i u Pensilvaniji.

- Dobićemo Pensilvaniju. Na putu smo da dobijemo ove izbore - rekao je on.

Tramp sprema proslavu

- Spremamo se za veliku proslavu. Spremni smo da izađemo napred i proslavimo. Ljudi su izašli u rekordnom broju. Pobedili smo u Floridi i to je velika pobeda. Pobedili smo u velikoj državi Ohaju i Teksasu. Osvojili smo i Džordžiju. Jasno smo pobedili i u Severnoj Karolini - rekao je Tramp u najnovijem obraćanju i zahvalio se američkom narodu na ogromnoj podršci.

On je izrazio i sumnju u to da je pobedio Bajden u Arizoni, a tvrdi da je pobedio u Pensilvaniji.On je uveren i da pobeđuje u Mičigenu i Viskonsinu, a rekao je i da mu nisu ni potrebne sve te pobede jer je osvojio Teksas. Dodao je da je velika sramota što još nije proglašena njegova pobeda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.