KRIVOKAPIĆ ISPUNIO AMFILOHIJEVU POSLEDNJU ŽELJU: Formirao vladu OD 12 APOSTOLA kao što je mitropolit hteo!
Krivokapić, Foto: Printscreen/Youtube

očekuje još podršku albanaca

KRIVOKAPIĆ ISPUNIO AMFILOHIJEVU POSLEDNJU ŽELJU: Formirao vladu OD 12 APOSTOLA kao što je mitropolit hteo!

"Od eksperata niko sa izbornih lista"

Objavljeno:

Mandatar crnogorske vlade Zdravko Krivokapić potvrdio je da među ekspertima u novoj vladi neće biti niko sa poslaničkih lista, piše podgorički Dan.

Krivokapić je, piše podgorički dnevnik, potvrdno odgovorio na pitanje da li odluka o ministrima ekspertima podrazumeva da se u kabinetu neće naći nijedan kandidat sa bilo koje poslaničke liste na izborima.

S obzirom na ranije postavljene rokove, očekuje se da Krivokapić za nekoliko dana izađe u javnost sa spiskom ministara i planom rada.

Takođe, mandatar je ranije poručio da će nova vlada, ako to bude izglasano, imati 12 ministarstava, a za njega taj broj ima simboliku i izgleda da ga nije slučajno odabrao.

Istakao je da je to, kako je rekao, "simbolika 12 apostola, o kojima nas je podučavao naš mitropolit Amfilohije".

Situacija sa formiranjem vlade znatno je lakša nakon što je na sastanku lidera vladajuće koalicije sa Krivokapićem prošlog petka načelno usaglašen koncept ekspertske vlade.

Novu vladu u parlamentu podržaće tri koalicije "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", a očekuje se i podrška Albanske iste, preneo je portal RTCG.

Prema predlogu mandatara, vlada će imati samo premijera, neće biti potpredsednika, a očekuje se da bude 12 resora, što je šest manje u odnosu na sadašnju vladu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.