JOŠ GRANICA ZATVORENO! Pogledajte koja vodeća SILA je u karantinu!
Evropska unija zatvara svoje granice prema kanadi, Foto: EPA-EFE/ PATRICK SEEGER

ŠOKANTNO

JOŠ GRANICA ZATVORENO! Pogledajte koja vodeća SILA je u karantinu!

Zvaničnici EU se sastaju svake dve nedelje, kako bi odlučili da li treba izvršiti bilo kakve promene na "beloj listi"

Objavljeno:

Zvaničnici Evropske unije preduzimaju korake kako bi zbog pandemije korona virusa zaustavili Kanađane da putuju u blok evropskih zemalja, prenose kanadski mediji.

Zvaničnici EU sastali su se danas na redovnom sastanku, a prema izveštajima koji se prenose, odlučili su da sa "bele liste" uklone tri zemlje - Kanadu, Tunis i Gruziju, a dodaju Singapur na odobrenu listu putovanja.

Zvaničnik EU, koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, potvrdio je za Si-Bi-Si Njuz da je blok odlučio da promeni sastav "bele liste", čija bi konačna verzija trebalo da bude objavljena za nekoliko dana.

Zvaničnici EU se sastaju svake dve nedelje, kako bi odlučili da li treba izvršiti bilo kakve promene na "beloj listi".

Širom Kanade ima više od 203.000 potvrđenih slučajeva bolesti, a u utorak je zabelezen 2.251 novi slučaj.

Nakon promena, kako se navodi, "belu listu" čini devet zemalja: Australija, Kina, Japan, Novi Zeland, Ruanda, Singapur, Južna Koreja, Tajland i Urugvaj.

U julu je EU postavila takozvanu belu listu zemalja čijim bi građanima bilo dozvoljeno da uđu na teritoriju Unije.

Kanada je bila na odobrenoj listi od prvog dana, zajedno sa još 14 zemalja, dok su, na primer, Sjedinjene Države od početka na listi zabranjenih zemalja.

U avgustu je EU uklonila Alžir, Crnu Goru, Maroko i Srbiju sa "bele liste" zbog porasta broja slučajeva Kovida-19 u tim zemljama.

Kanadska agencija za granične usluge ne pruža detaljan broj Kanađana koji su putovali u razne zemlje EU, ali statistika Kanade primećuje da je u julu, mesecu sa najnovijim podacima, u kontra smeru situacija bila da je 57.000 ljudi došlo u Kanadu iz Francuske, 11.000 je došlo iz Holandije, a 42.000 iz Nemačke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.