CRVENA UZBUNA U FRANCUSKOJ: Zbog KORONE vlasti primorane da uvedu OVO, pacijenti preplavili hitne službe!
Francuska, ilustracija, Foto: EPA/JULIEN DE ROSA, Ilustracija

horor

CRVENA UZBUNA U FRANCUSKOJ: Zbog KORONE vlasti primorane da uvedu OVO, pacijenti preplavili hitne službe!

Portparol vlade Gabrijel Atal rekao je na konferenciji za novinare da je predlog vlade da se produži vanredno stanje do 16. februara naredne godine

Objavljeno:

U Francuskoj će još nekoliko departmana narednih dana ući u status crvene uzbune zbog pandemijekorona virusa, što znači da će u njima morati da se uvede policijski čas, saopštila je danas vlada te zemlje.

Portparol vlade Gabrijel Atal rekao je na konferenciji za novinare da je predlog vlade da se produži vanredno stanje do 16. februara naredne godine. To bi značilo da vlada zadržava ovlašćenje da produži policijski čas koji je već na snazi u najvećim francuskim gradovima, uključujući u Parizu.

Od subote, u Parizu i drugim velikim gradovima uveden je policijski čas u trajanju od 21 do šest sati ujutru, koji bi trebalo da traje četiri nedelje, ali bi mogao da bude produžen na šest nedelja. Atal je dodao da je kapacitet hitnih službi popunjen 40 odsto zbog velikog priliva pacijenata obolelih od korona virusa.

Francuski mediji preneli su da su bolnice u gradovima Klermon i Dižon prešle u režim hitnog stanja, što znači da se odlažu operacije koje nisu povezane sa korona virusom i da se otkazuju odmori zaposlenih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.