PRIMIRJE SE NE POŠTUJE, JERMENIJA I AZERBEJDŽAN SE MEĐUSOBNO OPTUŽUJU: Nastavljeni sukobi NA KAVKAZU, ima i MRTVIH!
Nastavljeni sukobi, Foto: Print Screen Youtube

ZAPUCALI

PRIMIRJE SE NE POŠTUJE, JERMENIJA I AZERBEJDŽAN SE MEĐUSOBNO OPTUŽUJU: Nastavljeni sukobi NA KAVKAZU, ima i MRTVIH!

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da je vojska Azerbejdžana dva puta otvarala vatru tokom noći

Objavljeno:

Novo humanitarno primirje između Jermenije i Azerbejdžna stupilo je na snagu u ponoć.

Međutim, ove dve zemlje ponovo se danas međusobno optužuju za kršenje dogovorenog prekida vatre u sukobima oko Nagorno-Karabaha.

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da je vojska Azerbejdžana dva puta otvarala vatru tokom noći i da je koristila artiljeriju. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je "neprijatelj otvarao vatru nedaleko od grada Džabraila, kao i u okolnim selima koristeći minobacače i artiljeriju". U saopštenju se navodi da je vojska Azerbejdžana preduzela "recipročne mjere odmazde".

Zvaničnici u Nagorno-Karabahu rekli su da su snage Azerbejdžana pokrenule napad na njihove vojne položaje i da ima poginulih i ranjenih na obe strane.

Nagorno-Karabah je planinska teritorija koja je međunarodno priznata kao dio Azerbejdžana, ali je njom upravljaju Jermeni.

09:26 MINISTARSTVO ODBRANE AZERBEJDŽANA: JERMENIJA GRANATIRALA POZICIJE AZERBEJDžANSKE VOJSKE NA LINIJI RAZDVAJANJA

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana optužilo je vojsku Jermenije za grubo kršenje režima prekida vatre, granatirajući pozicije azerbejdžanske vojske na liniji razdvajanja u Karabahu.

- Protivnik je tokom noći gađao iz minobacača i artiljerije okolinu Džebraila i oslobođena sela na reci Araz. Niko od vojnika nije nastradao. Naše jedinice su adekvatno reagovale - saopštila je pres-služba vojnog resora.

U međuvremenu, dopisnik Sputnjika iz prestonice Karabaha javlja da je noć u Stepanekertu protekla mirno.

09:13 JERMENIJA: AZERBEJDŽANSKA VOJSKA KRENULA U OFANZIVU U KARABAHU

Portparolka Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan saopštila je da je Azerbejdžan jutros krenuo u ofanzivu u Karabahu, dok Baku optužuje Jerevan da artiljerijski napad na azerbejdžanske pozicije na liniji razdvajanja.

- Bez obzira na objavu novog humanitarnog prekida vatre, vojska Azerbejdžana je još jednom grubo prekršila primirje. Do 07.20 protivnik je, koristeći artiljerijsku vatru, krenuo u ofanzivu u južnom delu fronta kako bi zauzeo dobre pozicije. Obe strane imaju gubitke - napisala je Stepenjanova na fejsbuku.

Kako su naveli iz pres-službe jermenske vojske, Azerbejdžan je tokom noći izgubio četiri tenka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / SRNA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.