Rusija besna: Povlače sve diplomate iz Ukrajine?
Foto: Reuters

sve je moguće

Rusija besna: Povlače sve diplomate iz Ukrajine?

Ukrajinske vlasti još uvek nisu prihvatile kandidaturu za novog ambasadora, interese Moskve u zemlji predstavlja privremeni poverenik Sergej Toropov
Objavljeno: 08:56h

Moskva razmatra opcije odgovora na pokušaj ukrajinske obaveštajne službe da organizuje diverzije na Krimu. Među mogućnostima je i raskid diplomatskih odnosa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

„Izvestija“ pišu da bi Moskva mogla zatvoriti rusku Ambasadu u Kijevu i vratiti sve diplomate.

Rat u najavi: Ukrajina raspoređuje vojsku kod Krima! (FOTO)

- Jedna od mogućih opcija oštrog odgovora mogao bi biti raskid diplomatskih odnosa. U Moskvi razmatraju ovu opciju. Ipak, poslednju reč će dati šef države koji će doneti odluku na osnovu sakupljenih podataka - navodi izvor lista. - Što se tiče raskida diplomatskih odnosa — to je prerogativ šefa države. Međutim, Moskva mora da revidira odnose sa Kijevom uzimajući u obzir poslednje događaje - objasnio je ruskom listu zamenik šefa međunarodnog komiteta Saveta federacije Vladimir Džabarov.

foto: AP

Ukrajinske vlasti još uvek nisu prihvatile kandidaturu za novog ambasadora, interese Moskve u zemlji predstavlja privremeni poverenik Sergej Toropov. Federalna služba bezbednosti Rusije navela je da je sprečila izvođenje terorističkih napada na Krimu, koje je pripremalo Ministarstvo odbrane Ukrajine. FSB je objavilo i ime jednog od organizatora napada. Prilikom hapšenja terorista, ubijen je jedan pripadnik FSB-a, dok je jedan vojnik bio žrtva otvaranja vatre sa teritorije Ukrajine.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.