MINISTRI SE NA PRESUDNOM SASTANKU SVAĐAJU PRED CELOM ZEMLJOM! Svet politike ne pamti ovakvo ponašanje! (VIDEO)
Foto: printscreen

prštalo!

MINISTRI SE NA PRESUDNOM SASTANKU SVAĐAJU PRED CELOM ZEMLJOM! Svet politike ne pamti ovakvo ponašanje! (VIDEO)

Svađa ministra Turske s gošćom iz Švedske pred novinarima u Ankari

Objavljeno:

Švedska ministarka inostranih poslova An Linde u utorak je zamerila Turskoj da ograničava slobodu govora, pošto je njen turski kolega Mevlut Čavušoglu napao politiku Stokholma tokom zajedničke konferencije za novinare koja se pretvorila u svađu.

Čavušoglu je, dok je stajao pored An Linde, kritikovao Švedsku koja je tražila da Turska povuče trupe iz Sirije, a onda je optužio skandinavsku zemlju da podržava kurdske ekstremiste, kao i da ćuti zbog navodnog grčkog maltretiranja migranata što Grčka negira.

"Želim da vas pitam ovo: U čije ime vi kažete da se Turska povuče iz Sirije? Kako vi možete da nas upozoravate? Ako ste toliko osetljivi na ljudska prava, zašto ne kritikujete Grčku?", upitao je Čavušoglu.

Linde je odgovorila kolegi da je ona njegov gost i da ne želi debatu na konferenciji.

"Ja sam vaša gošća. Ne bih ovde vodila raspravu", rekla je ona.

"Samo se nadam da svi u Turskoj imaju mogućnost da izraze svoje stavove iskreno, na način na koji vi to radite, ministre", rekla je ministarka.

Agencija AP zaključuje da se izjava Šveđanke odnosila na vrlo oštar stav Turske prema slobodi izražavanja, uključujući i zatvaranje novinara i prokurdskih političara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.