Šta El Čapov sin?! U Meksiku godišnje nestane 100.000 ljudi, a ovako prolaze oteti! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Tamo Niko nije siguran

Šta El Čapov sin?! U Meksiku godišnje nestane 100.000 ljudi, a ovako prolaze oteti! (FOTO) (VIDEO)

Tamošnji list "El Universal" objavio je Vladine podatke da je u toj zemlji 2012. godine prijavljeno 105.000 slučajeva kidnapovanja! Što je više nego zabrinjavajući podatak
Objavljeno:

Zvanično, 2006. godine, tadašnji predsednik Meksika, Felipe Kalderon, objavio je rat narkodilerima. Od tada, prema Nacionalnoj asocijaciji gradonačelnika Meksika, ubijen je 41 gradonačelnik.

Sav taj haos, visoka stopa kriminala i protesti građana pritisli su vlast, pa je početkom 2014. godine tadašnji, a i sadašnji predsednik Meksika Enrike Penja Nieto najavio novu anti-otmičarsku strategiju i bolju koordinaciju državnih i federalnih struktura u njenom suzbijanu.

foto: Profimedia

Možda, i najpoznatiji slučaj kidnapovanja koji je u svetu odjeknuo poput nuklearne bombe jeste otmica Laure Zapate i Ernestine Sodi, rođene sestre poznate meksičke pevačice i glumice Talije.

Te noći, 22. septembra 2002. godine pevačica je dobila telefonski poziv u kojem joj je rečeno da su joj sestre kidnapovane.

Njih dve su otete ispred jednog pozorišta u Meksiko Sitiju. Agonija je za porodicu trajala više od mesec dana, ali se na kraju sve dobro završilo i otmičari su ih oslobodili.

foto: Profimedia

Prvo je oslobođena Laura, a zatim i Ernestina. Niko od članova porodice, pa ni sama Talija nije želala da za vreme tog perioda daje bilo kakvu izjavu novinarima, pa su čak zamolili i policiju da se ne meša u ceo slučaj.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.