VELIKO UPOZORENJE HENRIJA KISINDŽERA: Doći će do TREĆEG SVETSKOG RATA ukoliko se ova 1 STVAR NASTAVI!
Henri Kisindžer, Foto: Print Screen Youtube

HENRI KISINDŽER

VELIKO UPOZORENJE HENRIJA KISINDŽERA: Doći će do TREĆEG SVETSKOG RATA ukoliko se ova 1 STVAR NASTAVI!

Vašingtonu je potreban „novi način razmišljanja“ koji bi priznao da danas nijedna zemlja nije u stanju da „postigne takvu jednostranu superiornost.

Objavljeno:

SAD treba da preispitaju svoju hegemoniju i razgovaraju sa Kinom o nametanju ograničenja u nadmetanju, jer je alternativa stvaranje uslova sličnih onima koji su prethodili Prvom svetskom ratu, upozorio je Henri Kisindžer.

- Naši lideri i njihovi lideri moraju da razgovaraju o granicama preko kojih neće gurati pretnje i o tome kako to definisati - rekao je Kisindžer, diplomata tokom Niksonove administracije, koji zagovara približavanje Amerike Kini.

- Možete reći da je to potpuno nemoguće, ali ako je tako, zavući ćemo se u situaciju sličnu onoj u Prvom svetskom ratu - upozorio je on tokom onlajn debate koju je organizovao Ekonomski klub Njujorka.

Razvoj tehnologije poput veštačke inteligencije pokrenuo je vrtoglavi napredak, verovatno najvećeg izuma posle uvođenja štamparije, čineći svet previše složenim za unilateralizam, rekao je Kisindžer.

Vašingtonu je potreban „novi način razmišljanja“ koji bi priznao da danas nijedna zemlja nije u stanju da „postigne takvu jednostranu superiornost i u strategiji i u ekonomiji da je niko neće moći ugroziti“, dodao je on, prenosi „Raša tudej“.

- Ovo je veliki izazov za bilo koju administraciju, i to nije stranački izazov, to je istorijski izazov, jer ga ne možemo revidirati svake četiri do osam godina. A ako u sopstvenoj zemlji ne možemo to da razjasnimo, ne možemo ni da se bavimo drugim zemljama.

Kisindžer je rekao da predloženi razgovori sa Kinom treba da se vode mnogo godina.

Trampova administracija vodila je konfrontaciju sa Kinom na nekoliko frontova. Između ostalog, nametnula je carine na kineski izvoz u SAD, potisnula kineske tehnološke i komunikacione kompanije sa američkih tržišta i pokušala da optuži Peking za štetu koju je nanela pandemija kovida 19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.