OVOJ ZEMLJI U KOMŠILUKU PRETI OPŠTA PROPAST: Najgore su prošli, sada će im se desiti OVO!
Rumunija, ilustracija, Foto: Profimedia

haos

OVOJ ZEMLJI U KOMŠILUKU PRETI OPŠTA PROPAST: Najgore su prošli, sada će im se desiti OVO!

Direktni doprinos HoReCa industrije rumunskom BDP-u iznosi 2,79 procenata, a njen ukupan doprinos 5,4 procenta

Objavljeno: 14:50h

Ograničenja koja je rumunska vlada uvela zbog pandemije Kovid-19 rezultiraće otpuštanjem oko 100.000 radnika u hotelima, restoranima i kafićima do kraja godine i gubitkom od 3,0 milijarde evra u ovoj industrijie, izjavio je danas predsednik rumunske Federacije hotelijerstva Kalin Ile.

On je, u razgovoru za agenciju Ađerpres, takođe ocenio da je jučerašnja odluka gradskog štaba Bukurešta za vanredne situacije o ponovnom zatvaranju restorana i kafića doneta bez ikakvog dokaza da je taj sektor doprineo širenju zaraze.

- Posle ove odluke da zatvorimo restorane, bez konsultacija i bez racionalno iznetih argumenata, opet ćemo morati da otpuštamo ljude za koje smo se trudili da ostanu na poslu tokom ovog teškog perioda - rekao je Ile.

Dodao je da su do sada govorili o tome da će 40 posto HoReCa radnika postati tehnološki višak do kraja godine, ali da će nakon poslednje odluke taj procenat biti povećan za još 10 posto.

- Do sada smo procenjivali da će oko 80.000 od 230.000 zaposlenih u rumunskim hotelima i restoranima biti otpušteno do kraja godine, ali sada mislim da ćemo dostići 90 do 100 hiljada, šo je mnogo - naveo je Ile.

Takođe je izneo procenu da će promet u ovoj industriji pasti za oko 60 odsto ove godine u odnosu na lanjski pet milijardi evra, što znači gubitak prihoda od oko tri milijarde evra.

Direktni doprinos HoReCa industrije rumunskom BDP-u iznosi 2,79 procenata, a njen ukupan doprinos 5,4 procenta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)

Pogledajte na našem youtube kanalu


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.