OVO SE NIJE OČEKIVALO! Hitno se oglasio predsednik Azerbejdžana
Predsenik Azerbejdžana saopštio da je sedam sela oslobođeno, Foto: EPA/ AZERBAIJAN ARMENIA NAGORNO KARABAKH CONFLICT

OSLOBOĐENA SELA

OVO SE NIJE OČEKIVALO! Hitno se oglasio predsednik Azerbejdžana

Madagiz je strateški važan punkt – tu se nalazi štab i jedan deo jedinica vojske Karabaha

Objavljeno:

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev saopštio je da su oružane snage njegove zemlje oslobodile u Nagorno-Karabahu još sedam sela od Jermena.

- Vojska Azerbejdžana oslobodila je od okupacije sela: Tališ, Mehdili, Čahirli, Ašagi, Maraljan, Šejbej i Gujdžag - napisao je Alijev na Tviteru.

Azerbejdžanski predsednik je prethodno objavio da su azerbejdžanski vojnici oslobodili strateško važno mesto Madagiz. Kako je napisao, vojnici su postavili azerbejdžansku zastavu u tom mestu.

- Vojska je danas postavila azerbejdžansku zastavu u Madagizu. Madagiz je naš, Karabah – to je Azerbejdžan - napisao je on na Tviteru.

Madagiz je strateški važan punkt – tu se nalazi štab i jedan deo jedinica vojske Karabaha. Kroz to mesto prolaze i važni putevi ka drugim delovima regiona.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.