CELA AMERIKA JE U VELIKOM ŠOKU: Njujork Tajms je objavio TEŠKE OPTUŽBE na račun Trampa, NIKO NE MOŽE DA VERUJE!
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

PRED IZBORE

CELA AMERIKA JE U VELIKOM ŠOKU: Njujork Tajms je objavio TEŠKE OPTUŽBE na račun Trampa, NIKO NE MOŽE DA VERUJE!

Na brifingu u Beloj kući Tramp je negirao priču

Objavljeno: 08:18h
  • 1

Dobald Tramp nije platio nikakav porez na dohodak u 10 od 15 godina, počevši od 2000. godine, jer je prijavio da je izgubio znatno više novca nego što je zaradio, objavio je Njujork Tajms.

I u godini kada je osvojio predsedničke izbore i u prvoj godini u Beloj kući Tramp je platio samo 750 dolara saveznog poreza na dohodak, izvestio je NYT.

U velikom izveštaju Njujork tajms opisuje velike finansijske gubitke i godine izbegavanja plaćanja poreza od strane Trampa.

Na brifingu u Beloj kući Tramp je negirao priču i rekao da plaća "puno" poreza na dohodak.

"Plaćam puno i plaćam puno poreza na dohodak", rekao je.

Na ponovne upite novinara, Tramp je odbio da odgovori koliko je platio saveznih poreza. Samo je napustio brifing, javlja CNN.

Veliki izveštaj Tajmsa prikazuje sliku Trampa kao poslovnog čoveka koji se borio da održi svoje poslovanje i prijavljivao milionske gubitke čak i tokom predsedničke kampanje, kada se naveliko hvalio svojim finansijskim uspesima.

Prema Tajmsu, Tramp je 427,4 miliona dolara, koliko mu je plaćeno za vođenje emisije "Pripravnik", iskoristio za finansiranje svojih drugih poslova, uglavnom svojih golf terena.

Informacije do kojih je došao Tajms otkrivaju i da se Tramp godinama borio protiv Porezne uprave oko toga jesu li gubici koje je prijavljivao trebali rezultirati povratom poreza od gotovo 73 miliona dolara.

Trampov advokat Alan Garten rekao je u odgovoru na navode u Tajmsu kako mu se "čini da su većina, ako ne i sve činjenice netačne" i zatražio dokumente na uvid. Tajms tvrdi da neće objaviti Trampove podatke o prijavi poreza kako ne bi ugrozio svoje izvore. Podaci koje su prikupili ne uključuju njegove lične prijave za 2018. ili 2019. godinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)

Pogledajte na našem youtube kanalu


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media